… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt A fiatalság megőrzésének kulcsa lehet a Drakula-terápia

A fiatalság megőrzésének kulcsa lehet a Drakula-terápia

Hazánkban nem régen debütált egy különleges kezelés, amely hivatalosan a PRP terápia nevet viseli, ám találóan legtöbbször csak Drakula-terápia néven emlegetjük. A PRP rövidítés az angol Platelet Rich Plazma szavakból ered, mely vérlemezkében gazdag plazma kifejezésként fordítható magyarra. A bőr fiatalítására 2006 óta használják világszerte. A kezelés ideális azok számára, akik látható javulást szeretnének elérni a bőr textúrájában, tónusában, méghozzá fokozatosan. A felépülési idő minimális, ráadásul ez a forradalmi eljárás hihetetlen és tartós bőrmegújulást eredményez. Az eljárást már számos hazai híresség is kipróbálta, ám, hogy hogyan is zajlik egy ilyen rendkívüli kezelés, azt Dr. Csernus Krisztina, a Royal Clinics orvos-esztétikai központ bőrgyógyásza és kozmetológus szakorvosa árulja el.

Hogyan is zajlik egy Drakula-terápia?
„Első lépésben minden esetben az arc fertőtlenítésére kerül sor. Az arcbőr letisztítását követően mikrodermabrázióval eltávolítom az elhalt hámsejteket. Erre azért van szükség, hogy az érzéstelenítő krém a lehető legmélyebbre tudjon hatolni. A pácienstől egy csőnyi vért veszek, ezt egy speciális kitbe juttatom, majd egy különleges centrifugába helyezem, ahol a high-tech eljárásnak köszönhetően nagyon precízen és pontosan szétválasztja a vér egyes alkotóelemeit. Mindez nagyon egyszerűnek tűnik, ám minden apró mozdulat óriási szerepet játszik abban, hogy a lehető legegészségesebb és legaktívabb módon nyerjük ki a vérlemezkéket. A klinikán található eljárás a vérlemezkéknek az élettani funkcióját minden szempontból figyelembe veszi, nagyon fontos, hogy az alkotóelemek ne legyenek túlaktiválva, hiszen egy drasztikus centrifugálás azt érné el, hogy még idő előtt, mielőtt azok a bőrbe kerülnének, fejtik ki jótékony hatásukat. Ez egy nagyon precíz, mérnöki pontossággal megtervezett eljárás. A centrifugába olyan fékező mechanizmusok vannak beépítve, amelyek képesek percre pontosan kiszámolni, hogy maradnak legaktívabbak és legegészségesebbek a sejtek, amelyek ezáltal hatékonyan járulhatnak hozzá bőrünk újjáépítéséhez, azáltal, hogy az öregedésért felelős kollagénrostok termelődését aktiválják.” Dr. Csernus Krisztina,  a Royal Clinics orvos-esztétikai központ bőrgyógyásza és kozmetológus szakorvosa azt is elárulta, miután eltávolítottuk a körülbelül fél órán át ható érzéstelenítő krémet a páciens arcáról, pici tűszúrásokkal visszajuttatjuk a kezelni kívánt bőrterületbe a vérlemezkéket. „Már az injekciózás közben látunk egy azonnali feszesítő hatást. Ez azért van, mert a sebgyógyulás, a bőrregeneráció azonnal beindul az injekció azonnali fibrinképző hatásának köszönhetően. Ám a kezelés végső hatását csak hónapok múlva fogjuk érzékelni, lassú, de látványos, természetes és hosszan tartó eredményt tapasztalva. A kezelés végén pedig egy kellemes, nyugtató-hidratáló maszkot helyezek fel, aminek hatására az arcon megjelenő bőrpír alábbhagy, és a páciens azonnal vissza is térhet mindennapi tevékenységéhez.”

Lakatos Márk a fiatalosság megőrzésére buzdít
Lakatos Márk, a népszerű stylist nemcsak az önmagukkal elégedetlen hölgyek szépségének és önbizalmának növelésével foglalkozik, önmaga lelki és testi megújulására is próbál minél több időt és energiát szentelni.  „Ezt a különleges eljárást számomra Dr. Csernus Krisztina ajánlotta. A klinikán már számos kezelést kipróbáltam, ám ez a nem éppen hétköznapi kezelés rögtön felkeltette az érdeklődésemet, hiszen ez egy teljesen természetes eljárás, azáltal, hogy saját véremnek egy alkotóelemét juttatják vissza az arcbőrömbe. Azzal hogy ezt a kezelést büszkén támogatom, arra szeretnék buzdítani mindenkit, hölgyeket és urakat egyaránt, hogy természetes módon próbálják megőrizni és fenntartani fiatalos megjelenésüket. Ha az ember elég időt fordít a megelőzésre, akkor hatékonyan késleltetheti az öregedési folyamatokat, amit hosszú távon az egyedüli járható útnak tartok az egészség és szépség megőrzésének érdekében.”

Csomor Csilla is saját vérétől szépül
A népszerű színművésznő, Csomor Csilla a természetesség híveként elzárkózik minden drasztikus beavatkozástól, de a Drakula terápiára való felkérést nagy örömmel vállalta. „A Drakula terápia egy olyan eljárás, ami természetes módon segít a szépséget és a fiatalosságot megőrizni. Kifejezetten alkalmas a meglévő apró ráncok, szarkalábak halványítására, arcunk pedig teltebb, feszesebb és üdébb lesz általa. Köztudott rólam, hogy én ódzkodom minden külső beavatkozástól, és mindenféle idegen anyag bejuttatása a szervezetembe abszolút tabu nálam”- vallotta be őszintén Csilla, akinek a különleges kezelését dr. Csernus Krisztina bőrgyógyász és kozmetológus szakorvos végezte.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest