… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 6+1 tipp ránctalanító krém vásárlásához

6+1 tipp ránctalanító krém vásárlásához

Amikor először szembesülünk az első ráncainkkal, akkor máris rohanunk a drogériába ránctalanító krémért. Jó-jó, de ne siessük el a döntést! Most összegyűjtöttünk néhány vásárlási tippet, melyeket érdemes szem előtt tartani, mielőtt a kasszához sietnénk a kiválasztott ránctalanító krémmel.

1 Ne a reklám miatt vásároljunk meg egy ránctalanító krémet!

Lehet, hogy tetszik a ránctalanító krém reklámja – szép a modell a plakáton, mutatós a csomagolás, jól hangzik a fantázianév, klassz a szlogen, stb.-stb. – de semmi esetre se emiatt döntsünk a krém mellett! Gondoljunk csak arra, hogy nem a külcsín a fontos, hanem a belbecs!

2 Ne az ár alapján vásároljunk ránctalanító krémet!

Számos felmérés bizonyította, hogy a drágább ránctalanító krém nem hatásosabb sokkal, mint az olcsóbb fajta. Tehát ha nincs jobb időtöltésünk, mint súlyos összegeket otthagyni a drogériák kasszáinál, akkor ne vásároljunk csillagászati összegért ránctalanító krémet, mert nem valószínű, hogy jobban hatna, mint olcsóbbik társa. Vásárláskor vegyük alaposan szemügyre az egész ránctalanító krém kínálatot. Hasonlítsuk össze a ránctalanító krémeket, és fizetés előtt mindig mérlegeljük, hogy az adott ránctalanító krém biztos megéri-e az árát.

3 Nézzük meg a ránctalanító krém összetevőinek listáját a dobozon, tégelyen, tubuson!

A legtöbb ránctalanító krémbe hangzatos összetevőket tesznek, amit aztán jó sokszor fel is emlegetnek a reklámokban. Ilyen összetevők lehetnek például: Q10 koenzim, A vitamin, E vitamin, C vitamin, gyümölcssav, hialuronsav, stb.. Mindettől viszont ne essünk hasra, mert többnyire olyan alacsony koncentrációban vannak jelen ezek az alkotóelemek a ránctalanító krémekben, hogy voltaképpen nem igazán tudják kifejteni hatásukat. Ezen kívül sajnos gyakran megesik, hogy a gyártó cégek éppen csak akkora mennyiségben teszik bele az adott alkotóelemet a ránctalanító krémbe, hogy büszkén ráírhassák a dobozra, hogy a ránctalanító krém bizony tartalmaz ilyen összetevőt. Aztán a későbbiekben előfordul, hogy az egész reklámkampányt erre az egy összetevőre építik fel, folyamatosan azt hangsúlyozzák ki, hogy minél vonzóbbá tegyék a portékájukat a vásárlók számára. Annak ellenére teszik ezt, hogy az adott alkotóelem tulajdonképpen elhanyagolható mennyiségben van jelen a ránctalanító krémben.

4 Ne vásároljunk olyan ránctalanító krémet, ami káros vegyi anyagot, kőolajszármazékot, paraffint tartalmaz!

Ezek az anyagok gátolják a bőr légzését, eltömítik a pórusokat, bőrproblémákat okozhatnak, stb.. Tehát ha ilyen ránctalanító krémmel kenjük magunkat, akkor sajnos pont az ellenkező hatást érjük el. Például ha az van ráírva a ránctalanító krémre, hogy mineral oil, akkor kezdjünk el gyanakodni, ugyanis kőolajszármazékról van szó!

5 Nézzük meg a ránctalanító krém UV-védelmének mértékét!

Szerencsére a legtöbb ránctalanító krémbe belecsempésztek UV-védelmet, ami azért jó, mert némileg véd a káros és nem utolsósorban bőrcsúfító napsugárzástól. Persze attól még, hogy egy ránctalanító krémben van fényvédő, még nem fogja a meglévő ráncokat eltüntetni – inkább ráncmegelőzőnek érdemes tekinteni. Ha az van ráírva a ránctalanító krémre, hogy SPF 15 vagy SPF 20, az már elég jó UV-védelemnek számít ránctalanító krémeknél.

6 A minőségi natúrkozmetikum jó alternatíva a ránctalanító krémek esetében is!

Ezek azért jók, mert általában nem tartalmaznak szintetikus anyagokat, tartósítószereket, színezékeket vagy illatszereket. Választhatunk gyógynövényes ránctalanító krémet is, hiszen a természetben a legtöbb bőrproblémára létezik gyógyír.

7 Mindig alkalmazzunk bőrpróbát új ránctalanító krém használata előtt!

Hogy az allergiás reakció esélyét kiküszöböljük, mindig alkalmazzunk bőrtesztet új ránctalanító krém használata előtt. Először vigyünk fel egy kis mennyiséget a ránctalanító krémből egy kis bőrfelületre, például az áll környékére, majd 24 óra elteltével alaposan vegyük szemügyre, hogy nem jelentkezett-e bőrpír, vagy esetleg viszketés. Ha ilyesmit nem tapasztalunk, akkor használhatjuk a készítményt az egész arcon.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest