… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 6 rafinált sminktrükk a gyönyörű dús szempillákért

6 rafinált sminktrükk a gyönyörű dús szempillákért

Ha szempillákról van szó, a méret igenis számít. A hosszú dús szempillák a nőiesség szimbólumai, hangsúlyozzák a szemeket, és fiatalossá varázsolják a tekintetet. A most következőkben adunk néhány sminktippet, melyekkel optikailag megnövelheted pilláidat!

Szempillagöndörítő- egy nélkülözhetetlen szépségeszköz
Anne Hathaway mindig is híres volt gyilkos szempilláiról. Julie Harris NewYork-i sminkmester nemrégiben elárult a színésznő titkát. A lényeg, hogy először vigyék fel az arcodra egy kevés hidratálókrémet, majd hagyd teljesen megszáradni, mielőtt elkezdenél dolgozni a szemeiden. Vigyél fel a szem alatti területre először egy kevés korrektort, és púdert, ez azért fontos, mert így megakadályozhatod, hogy a festék elmosódjon. Majd a szempillagöndörítőt helyezd a gyökerekhez, és fogd össze őket óvatosan. Tartsd a helyén néhány másodpercig, majd mozdítsd a szempillagöndörítőt kicsit távolabb és nagyon finoman nyomd le újra. Ismételd meg a műveletet néhányszor.

Használj primert!
Ha vékony szempillákkal vagy megáldva, érdemes felvinned egy kevés primert spirálozás előtt, ez erősíti, befedi és elválasztja őket.

Jöhet a spirál!
Egy krémes szempillaspirál segítségével indulj el a szempillák tövétől, majd haladj vele lassan egyik oldalról a másikra egészen a szempillák végéig, miközben forgatod az apró kefét. Maximum két, vagy három réteget vigyél fel, ezután pedig hagyd egy-két percig száradni. Fontos, hogy a második, harmadik réteget, csak akkor vidd fel, ha az előtte lévő még nem száradt meg.

Egy apró trükk
Miután végeztél a spirálozással, egy ecset segítségével finoman válaszd szét a szempillák összeragadt végét. Annak érdekében, hogy elkerüld az elmosódást, fejezd be a műveletet vízálló formulával.

Ne félj keverni a szempillafestéket!
A mestersminkesek imádják a különböző szempillafestékeket keverni, ez az egyik kedvenc trükkjük. Legtöbbször először a hosszabbítót viszik fel a pillákra, ezután pedig a dúsító formulát alkalmazzák. A fölösleget eltávolíthatod papír zsebkendővel, vagy apró kefe segítségével.

Csak a felső pillákat fesd ki!
A sminkmester szerint, érdemes csak a felső szempillákra fókuszálni, ha nagyobb szemeket szeretnél, az alsókon is alkalmazhatod a technikát, de tartsd észben mindig a kevesebb néha több szabályt!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest