… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 5 létfontosságú hajerősítő vitamin tavaszra

5 létfontosságú hajerősítő vitamin tavaszra

A koplalás, a hiányos táplálkozás következtében a hajszálak elvékonyodnak és megindul a hajhullás.

Mindegy milyen hosszú, divatos, vagy klasszikus a frizurád, csakis akkor mutat jól, ha egészséges, és dús megjelenése van. A téli hónapok megviselik szervezetünket, és ez persze hajunkon is meglátszik. Ha változtatni szeretnél ezen, nincs szükséged másra, mint néhány létfontosságú vitaminra, melyek az egészséges haj építőanyagai.

Antioxidáns energia – C-vitamin
Igazi univerzális erőforrás ez hajszálaink számára, segítségével a vas könnyebben jut el a hajhagymákhoz. Emellett erősíti a haj sejtjeit, és antioxidánsként növeli az ellenálló képességét. A C-vitamint természetes formában megtalálhatod többek között a citrusfélékben, a paprikában, a csipkebogyóban, a káposztában és a kiviben.

Toxinok rettegett ellensége – A-vitamin
Az A-vitamin hatására a haj sima és bársonyos lesz, emellett erősen hat a növekedésére is. Hiánya leggyakrabban töredezett hajvégeket, és hajhullást okoz. Ez a különleges vitamint nagy mennyiségben fordul elő a sárgarépában, a sárgabarackban, a paprikában és a halolajban.

Korpásodás ellen – F-vitamin
Főként olajos magvakban, és teljes kiőrlésű gabonákban fordul elő. Amellett hogy véd a káros sugárzástól, mint az ultraibolya, segít megakadályozni a hajhullást, és a korpásódást. Ez a különleges vitamin számos hajápolási termékben megtalálható, ezeknek használata a tavaszi időszakban kiemelten ajánlott.

A hajhagymák védelmébenH-vitamin
A H-vitamin fontos szerepet játszik abban, hogy a haj erős és csillogó legyen. Segít, hogy a hajhagymák ne gyulladjanak be, ezzel kiküszöbölve a hajhullást. Természetes forrásai: hal, dió, tojásfehérje, teljes kiőrlésű gabonafélék.

Egészséges fejbőr- B-vitamin
A B-vitamin csodaereje abban rejlik, hogy szabályozza a faggyútermelést, valamint aktiválja a hajhagyma anyagcsere-folyamatát, egészségesen tartja a fej bőrét. Ez a vitamin nagy mennyiségben fordul elő az élesztőben, a tojássárgájában, a hüvelyesekben és búzacsírában.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest