… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 5 dolog, ami árthat bőrünknek

5 dolog, ami árthat bőrünknek

Természetesen minden nő tökéletes, üde és fiatalos arcbőrt szeretne, és ezért az eredményért mindent meg is teszünk, legyen szó akár a napi arctisztításról, drága krémek és szérumok használatáról vagy a gondos hidratálásról. De a nagy igyekezet ellenére a várva várt hatást nem mindig tudjuk elérni. Azonban valószínűleg a probléma nem a krémekkel és a kezelésekkel van. De akkor vajon mi lehet a probléma? Íme 5 dolog, amiről nem is gondolnánk, hogy negatív hatással lehet arcbőrünkre!

Mobiltelefon
Gondoltad volna, hogy baktériumok milliói tapadnak meg mobilod kijelzőjén? Amit aztán persze naponta többször is arcbőrödhöz érintesz! Gondoljunk csak bele, hány helyre rakjuk le egy nap telefonunkat! Asztalra, táskába, zsebbe, elővesszük a metrón, munkahelyünkön, autóban, ahol természetesen nincs alkalmunk kezünket előtte megtisztítani. Így miközben legjobb barátnőnkkel vagy szerelmünkkel csevegünk, a baktériumok szépen átkerülnek arcunkra. Így máris nem olyan hihetetlen, hogy minden erőfeszítésünk ellenére újabb és újabb pattanások díszelegnek arcunkon. Tipp: tartsunk táskánkban fertőtlenítő kendőt, hogy naponta többször is megtisztíthassuk telefonunkat és kezünket.

Párnák
Nagyon fontos, hogy párnahuzatainkat minél gyakrabban cseréljük és mossuk. Erre azért van szükség, mert párnáink gyakran „begyűjtik” az elhalt bőrszöveteket, összegyűjtik a port. A bőrünk éjjel regenerálódik, ezért különösen fontos, hogy ne érje semmilyen káros hatás, hiszen ez lehet a napnak az a hosszabb időszaka, amikor nem éri az utcai szennyeződés és por, nyugalomban pihenhet. Tipp: Radírozzuk le bőrünket hetente kétszer, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsuk, ezáltal megfiatalítsuk bőrünket és tisztán tarthassuk párnánkat.

Forró zuhany
Egy hosszú, fárasztó nap után nincs is jobb, mint egy forró zuhany, azonban fontos tudnunk, hogy nem tesz jót a pórusoknak. A meleg víz hajlamos leoldani bőrünk természetes olajait, és tönkreteszi természetes „védőgátját”, mely megóvja bőrünket a környezeti ártalmaktól, kosztól. Eredményképpen száraz, viszkető lesz bőrünk. Hogy megóvjuk arcunkat e káros hatástól, zuhanyozzunk hűvösebb vízzel és próbáljuk meg arcunkat lehetőleg nem hosszú időn át áztatni.

Rágógumi
Természetesen mindenki ismeri a rágógumi jótékony hatásait, hiszen köztudottan szuper segítség, ha gyorsan friss leheletre vágyunk, és megóvja fogunkat a fogszuvasodástól és a baktériumok lerakódását is megakadályozza. Azonban azzal, hogy rágás közben hosszú időn át ugyan azokat az izmokat mozgatjuk, elősegítjük a ráncok kialakulását szánk körül.

Fintorgás
Azt sokan tudjuk, hogy a fintorgás ráncokat okoz. Azonban azt legtöbben valószínűleg nem is sejtettük, hogy a cigarettázás, szívószállal ivás, vagy az erős kortyolgatás is a ráncok kialakulását segíti elő arcunkon. Természetesen a nem kívánt ráncok lassan, az idő múlásával fokozatosan alakulnak ki, így nem észlelhetjük azonnal rossz szokásaink, beidegződéseink negatív következményeit.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest