… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Ákos: Előkelő Idegen

Ákos: Előkelő Idegen

A budapesti Hard Rock Caféban láthattuk először Ákos új klipjét, mellyel ismét az elektronikus irányzat híveit szólítja meg. A klip főszereplője Kálloy-Molnár Péter, valamint Sári Évi, és Brózik Klári, és Ákos két lánya  is feltűnik a képkockákon.

„Az Előkelő idegen az a furcsa, helyenként édeskés ügy, amit nosztalgiának hívunk. A dal egy programadó nóta, szintipopos hangszerelésével és a szövegével is azt akarja felvezetni, amire most készülünk: egy nosztalgikus, parodisztikus, büszke előadást és lemezt. Kamaszkorunk zenéjében gyökeredzik, de nem akarjuk ugyanazt csinálni, mint akkor: ez a 2012-es változat” -mondta Ákos.

Ákos és Gerendai Károly

Ákos és Gerendai Károly

Az idei nyáron három alkalommal kizárólag fesztiválokon láthatjuk Ákost élőben. Érdekesség, hogy mivel elektronikus zenére számíthatunk, nagyszabású előadással készülnek a Balaton Soundra is. Ezen kívül a Volton, és a Sziget fesztiválon várja a közönséget. A programban a Bonanza Banzai és Ákos legfontosabb dalai és legjobb szerzeményei szólalnak meg 21. századi hangszereléssel.

Ezzel egyidőben készül a stúdióban a szintipop hangzású új Ákos korong, amelynek első dala 2012. április 12-én Előkelő idegen néven lát napvilágot. A maxikiadvány ezúttal egy CD-t és egy DVD-t tartalmaz.

Ákos: Előkelő idegen

Ákos lassan negyedszázada ír és ad elő dalokat. Kiadványainak többsége aranylemez lett, de több platina is van köztük. Töretlen sikerét több száz teltházas koncert, lelkes, kitartó, és fogékony közönség, valamint számos szakmai díj jelzi. Olyan szerzemények fűződnek a nevéhez, mint az Induljon a banzáj, a Valami véget ért, az 1984. Szólistaként a Hello, a Dúdolni halkan, az Ilyenek voltunk, a Végre, az Ikon, a Keresem az utam, az Ölelj meg újra, vagy az Adj hitet.

Ákos: Előkelő idegen

Ákos: Előkelő idegen

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest