… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Mesebeli Valentino jelmezek a NYC Balett színpadán

Mesebeli Valentino jelmezek a NYC Balett színpadán

Négy nyugdíjban töltött év után a híres tervező Valentino Garavani ismét munkába állt, a NYC Balett felkérte, hogy tervezzen Haute Couture kosztümöket a társulatnak. A designer és a divatház több mint 25 ruhát készített el, melyeken hónapokig dolgoztak éjjel-nappal a nagy megnyitóig.

Nem ez az első alkalom, hogy Valentino jelmeztervezésbe fog, korábban már készített ruhákat a Bécsi Balettnek is. A designer elmondta, örömmel vesz részt minden ilyen munkában, és cseppet sem hiányzik neki a kifutók világa. „Nem bántam meg semmit a karrieremben, szeretem a kollégákat, és a szakmát, de nem követem többé figyelemmel a divatot. Nincsen nosztalgiám.”- mondta a tervező.

Az szakmában töltött utolsó évekről kissé csalódottan nyilatkozott: „Befejeztem, mert úgy éreztem, mindent elértem, amit ebben a világában el lehetett, és pár éve a divat egy olyan irányt vett, ami egyáltalán nem tetszik. Ez egy új életforma számomra, melyben rengeteg szép élménnyel gazdagodtam.” A jelmezek tervezésébe 7 hónapja fogott bele a veterán designer, elmondása szerint, leginkább egy elegáns fekete-fehér vonalat szeretett volna követni, melybe belecsempészett egy kis kontrasztot is, Valentino vörös képében. „Szeretem ezt a színt, igazi meglepetést jelent ebben a visszafogott színkavalkádban.”- nyiltakozta Valentino.

A különleges ruhakölteményekből már kb. 16 darab sikerrel debütált a színpadon szeptember 20-án Csajkovszkij egyik szerzeményében.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest