… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Trópusi paradicsom – Egzotikus utazásra invitál a Swarovski

Trópusi paradicsom – Egzotikus utazásra invitál a Swarovski

Miközben mi lassan a mínuszokra és a karácsonyra készülünk, a tervezők gondolatai már rég a nyári kollekciók körül forognak. A Swarovski tündöklő tavaszi/nyári ékszereiben a színpompás forró trópusok világa elevenedik meg.

Az exkluzív márka ezúttal egzotikus utazásra invitál minket új Tropical Paradise névre keresztelt kollekciójában. A cél: Latin-Amerika. Nathalie Colin kreatív igazgató az új kollekció kapcsán elmondta: „Nagy hatással voltak rám brazíliai és mexikói utazásaim, melyek során intenzív és kreatív energiára és életörömre találtam. Az egyes darabok az országokban uralkodó optimizmust tükrözi és elfordul az Európában uralkodó melankóliától.”

A kollekció élénk színei a trópusi paradicsom hangulatát közvetíti, a szikrázó zöld árnyalatok az őserdők buja növényzetét idézik meg, míg a fukszia az orchidea érzékiségét, a türkiz az acapulcói tengerpart tiszta ragyogását szimbolizálja. Az egyedi technikák nagy szerepet kaptak az ékszerek megalkotásánál, ezeket az olyan új anyagkombinációk egészítik ki, mint a bőr, a fém, a műgyanta, a scoubidour, valamint a pamutzsinórok. A bőkezűen méretezett kristályok és ékszerek extravagáns hatást keltenek, a formák tekintetében megjelennek nem csak az egzotikus rovarok és paradicsommadarak, de pálmafák, flamingók, és Coco Chanel-szerű karkötők is helyet kaptak a kreációk között.

A márka dél-amerikai utazása Rio de Janeiro legendás karneváljainál kezdődik, innen az Amazonas őserdeihez jutunk, mindezt a szépséget később az inka civilizáció misztikus öröksége és az elveszett városok hangulata egészíti ki. Utunk pedig végül Acapulcó csillogó, vidám világában ér véget. Az egyes darabokra az utazások mellett a tavaszi/nyári divattrendek is nagy hatással voltak, mind a minták, mind formák tekintetében. Többek között Louis Vuitton geometrikus fantáziavilága, a 20-as évek, vagy éppen Stella McCartney, Altuzarra és Salvatore Ferragamo trópusi paradicsoma is feltűnt az ékszereken.

A kollekcióban megjelennek az impozáns méretű ékszerek, melyek viseletéhez némi bátorság szükséges, akár több variációban is hordhatjuk őket. Ennek jellegzetes példája a geometrikus kristályok trópusi kaleidoszkópjából álló Tangara és Thyra nyakékek. Utóbbi teljes pompájában egy káprázatos nyakkendőre hasonlít, de ha gondoljuk lecsatolhatjuk a nyakba lógó hosszabb részt, vagy akár karkötőként is megállja a helyét.

A Swarovski új kollekciója tökéletesen beleillik a 2013-as tavaszi/nyári trendekbe, az ékszerek eleganciát, nőiességet, és érzékiséget közvetítenek egy csipetnyi modernitással.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest