… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Színpadról vízpartra – Interjú Mahó Andreával

Színpadról vízpartra – Interjú Mahó Andreával

A népszerű musical- és szinkronszínésznő, Mahó Andrea a színházi évad végeztével a világot jelentő deszkákról a hűs habokba lép, víz-imádatát pedig meg is mutatta nekünk egy nem mindennapi bikinis fotósorozat keretein belül. Andival a nyárról, szakmáról és szépségről beszélgettünk, sőt, kifinomult stílusának részleteibe is beavatott minket!

Az elmúlt évek során olyan karakterek bőrébe bújhattál, mint Christine az Operaház Fantomjából, vagy a Madáchban jelenleg is futó Mary Poppins címszerepe. Hogyan hangolódsz rá egy-egy szerepre?
Minden előadás előtt egy gyors meditációt csinálok, mielőtt színpadra lépek. Behunyom a szemem és lecsillapítom magam, ráhangolódok az aznapi szerepemre. A meditáció során teljesen megnyugszom és ellazulok, ez mindig segít… majd koncentrálok, hogy az aznapi karakter bőrébe 100%-osan bele tudjak bújni. Eddig mindig sikerült, remélem, ezután is fog!

Idén februárban egy önálló ested is elindult Szerelemvarázs címmel, melyben Miller Zoltánnal jártátok körbe a szerelem témáját. Mennyire vagy romantikus típus? Hogyan jött a Szerelemvarázs ötlete?
Alapjáraton nagyon romantikus vagyok, de ugyanakkor stabilan tudok állni, két lábbal a földön. A dalaimat átfésülve nem is volt kérdés a téma, amikor felmerült az önálló est lehetősége. A szerelem örök és megfejthetetlen téma, az élet nagy ajándéka, ami soha nem megy ki a divatból. A szerelem nem korhoz és nemhez kötött, így mindenkinek és bármilyen korosztályhoz szól. Úgy gondoltam, hogy megmozgatom egy kicsit a közönség szerelmes vonalait, és úgy érzem, sikerült! A hatás nem maradt el, nagyon sok köszönőlevelet kapunk és reméljük, hogy a jövőben is folyamatos telt házzal megyünk majd.

Egy színésznőnek nemcsak a hangját, a testét is karban kell tartania. Rohanó életmódod mellett, hogyan szakítasz időt magadra, a sportra vagy a szépségápolásra?
Fontosnak tartom olykor megállni egy kicsit, lassan lépkedni a futószőnyegen, némítva hallgatni a környezet zaját, felerősíteni a csendet, a negatív dolgokat kizárni és a belső hangomra jobban odafigyelni. Minél többször és többet meditálni, ami teljes ellazulást eredményez. Szeretek sokat mozogni, sétálni a friss levegőn, rendszeresen alakformáló tornára járok, odafigyelek az étkezésemre és a lelki nyugalmamra.

Ha vége az évadnak, mi jelenti számodra a kikapcsolódást nyáron? Inkább külföldön vagy belföldön pihensz?
A színházi évad végére valóban el vagyok fáradva. Az igazi kikapcsolódás az, amikor elutazom, és kikapcsolom a telefonom. Imádom a tenger lüktetését, a Balaton hangulatát, a hegyek nyugalmát… természetesen, olyan emberek társaságában, akiket szeretek. A teljes pihenés, lazulás eredménye a „kipihent Andi”!

Gyönyörű fotókat kaptunk Rólad! Mi volt az alapkoncepció, hova készültek a képek?
Többször kaptam felkérést bikinis fotókhoz, de valahogy nem volt hozzá érkezésem, viszont most megnézve Maklári Attila fotóművész munkáit, éreztem, hogy nagyon jó képeken látom majd viszont magam. A fotók Balatonon készültek, és talán a napfény és a víz imádata ihlette a hangulatot… na meg a vitorlásokért is rajongok.

Fotós: Maklári Tót Attila – mtaphoto.com; Fotós asszisztens: Tóth Kristóf; Smink: Hadnagy Tímea; Fodrász: László Éva; Fürdőruha Rebecca Swimwear rebeccaswimwear.com

Mindig nagyon csinos és elegáns vagy, de a nyár beköszöntével mindenki egy kicsit lazább, színesebb lesz. Neked ilyenkor mi a kedvenc viseleted?
A vidám színeket egyszerűen imádom, évszaktól függetlenül. Rózsaszín, sárga, piros… minél élénkebb, annál jobb! Nagyon szeretem a laza, de ugyanakkor nőies ruhákat. Nyáron a színes, kényelmes szandálokat, a hozzá passzoló, még színesebb táskákat részesítem előnyben. Hadd emeljem ki Prókai Éva ruháit, amik az ízlésemnek tökéletesen megfelelnek. Az Amnesia ruhák hatalmas választékában mindig megtalálom, azokat a darabokat, amik passzolnak a hangulatomhoz és egyéniségemhez. A fellépések során az erős smink jellemző rám, a hétköznapokban viszont a nagyon visszafogott, elegáns makeup-ot szeretem. Amit nagyon fontosnak tartok, hogy ugyanúgy, mint az illatom, hangulatom, ruhám, cipőm, a sminkem és a frizurám is legyen összhangban és harmóniában önmagammal!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest