… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Naomi Watts Diana hercegnő szerepében

Naomi Watts Diana hercegnő szerepében

Mostanában nagy divatnak számít híres női karaktereket mozivásznon életre kelteni.  Várható volt, hogy Lady Diana sem marad ki. A híres angol hercegnőt Naomi Watts személyesíti majd meg a készülő filmben

Diana visszatér a mozivásznon
A Caught in Flight című produkció az angolok kedvenc nemesének utolsó két évét foglalja össze, amikor a hercegnő már különélt Károlytól. Diana 1997-ben Párizsban hunyt el egy autóbaleset következtében. A történet számos tv film feldolgozást megért már, ám a mostani alkotás az első nagy mozivászonra készült produkció a hercegnőről.

Naomi már rengeteg filmben bizonyított. Legutóbbi vígjátéka a Woody Allen rendezte, Férfit látok álmaidban.

Naomi Watts, akit utoljára az Állam trükkök című filmben láthatott a nagyközönség, elmondta, hihetetlen megtiszteltetés, hogy őt választották a szerepre. „Diana hercegnőt az egész világ szerette, igazi kihívás lesz eljátszani őt!”- mondta Watts. A film kiemelten foglalkozik majd a szívsebész Hasnat Khan és a hercegnő titkos viszonyával valamint a válásával Károly hercegtől. A rendezői széket ezúttal Oliver Hirschbiegel foglalja el, aki A bukás című produkciót is készítette Hitler utolsó napjairól.

Híres női figurák a mozivásznon
Napjainkban a híres nő figurák megfilmesítése reneszánszát éli, elég csupán a Margaret Thatchert, vagy a Marilyn Monroe-t említeni. A Vas Lady-ről készült film bár ígéretesnek tűnt, a magasztaló kritikák elmaradtak. Az erőskezű és egyben egyetlen női angol miniszterelnököt, Margaret Thatchert Meryl Streep alakította, a film részletes portrét ad a Vas Lady-ről, és bemutatja, milyen árat fizetett a politikusnő a hatalomért. Meryl Streep rengeteget készült a szerepre, a politikus számos ismerősével, barátjával beszélt, és hosszasan gyakorolta Thatcher akcentusát. Persze Marilyn Monroe sem maradt ki a sorból. Az egy hét Marilynnel című film a híres színésznő életének kevésbé ismert fejezeteit dolgozza fel Colin Clarke emlékein keresztül. A férfi asszisztensként dolgozott annál a filmnél, melyben Marilyn volt a főszereplő, a forgatás alatt a színésznő és az asszisztens közel kerültek egymáshoz. Monroe egy volt azon ikonikus Hollywoodi színészek közül, akiknek élete tragikusan rövidre sikerült. Korábban számos színésznő életre keltette már, többek között Catherine Hicks és Susan Griffiths, most pedig Michelle Williams. Williams elmondta, a legnehezebb része a szerepnek a tánc és ének volt. „Kislánykorom óta csodálom Marilynt, egy igazán okos, és tudatos nő volt. Bár a szerep szinte az ölembe hullott, nagyon féltem tőle, és sokáig vívódtam, hogy vállaljam-e. Nem születtem énekesnőnek, és nem tanultam kiskorom óta ilyesmit. Végül rájöttem ki akarom próbálni magam a szerepben!”- mondta a színésznő.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest