… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt McQueen 2013-as kollekciója David Bowie előtt tiszteleg

McQueen 2013-as kollekciója David Bowie előtt tiszteleg

David Bowie lassan de biztosan legendás alakja lett, nem csak a rock zene, de a divat világának is. A híres zenész színpompás koncertjei ezúttal Sarah Burtont, az Alexander McQueen divatház kreatív igazgatóját, és egyben tervezőjét ihlették meg!

Bár a ruhatárunkat lassan őszi színekbe ötöztetjük, a tervezők gondolatai már a 2013-as tavaszi kollekciók körül forognak. Az Alexander McQueen divatház legújabb darabjaihoz egyfajta ódaként Bowie ikonikus alakját és a csillogó 70-es éveket használta fel inspirációként.

A ruhák jellemzői a magas derék, hosszú, trapéz nadrág szabásvonal, és a nagyon éles, emelt vállrészek, melyek a 70-es években a rock zenész védjegyévé váltak. Így a különböző darabok egytől-egyig Bowie fellépő ruháit idézik. „A cél az volt, hogy egy zenelegenda ismét testet öltsön.

A ruhák kaptak egy keményebb férfias élt, ellentétben a korábbi édes, nőies kollekcióval.”- mondta Burton. A tervező egy interjúban beismerte, ez volt élete egyik legnehezebb munkája, igazi kihívás, és tisztelgés egy ikonikus alak előtt.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest