… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Könnyfakasztó esküvői pillanatok – megható és vicces táncok

Könnyfakasztó esküvői pillanatok – megható és vicces táncok

Kezdődik a mulatság
Az esküvői mulatság legszebb pillanatai közé tartozik az ifjú pár első tánca, illetve az apa és lánya tánc. Ezek sorrendjéről megoszlanak a vélemények. Ahol csak a fiatalok táncolnak, ott ez a nyitótánc, ez jelzi a mulatság kezdetét. Viszont ha a menyasszony az édesapjával is táncol, más a helyzet. Sokan úgy gondolják, először táncoljon az apával, ezzel lezárva a lány gyermekkorát, majd az apa átadja a lányt a férjének, s ezzel a tánccal kezdetét veszi az ő közös életük is.

Milyen táncot válasszunk?
Az, hogy milyen zenét, illetve táncot választunk, részben a vendégek összetételétől is függ.
Klasszikus nyitótánc lehet a keringő. Bár talán kissé szokványos, mégis tartja népszerűségét és bármilyen násznép előtt megállja a helyét. Ha nagyrészt magyar vendégeket hívtunk, jó választás lehet egy lassú magyar zene nyitótáncnak, szép és meghitt pillanatokat szerezhetünk vele.

Vicces nyitótánc
Ezt akkor ajánljuk, ha családias, baráti hangulatú esküvőt terveznek. Igazán jó hangulatot teremthet egy ilyen tánc, de csak akkor, ha a násznép „vevő” a humorra. Nagyon kellemetlen lehet, ha döbbent vagy értetlen arcok néznek ránk a tánc végeztével.

Apa és lánya tánc
Egyre több esküvőn fordul elő, hogy az édesapa és a menyasszony közös, meglepetés tánccal készülnek. Igazán megható, amikor az apuka, újdonsült feleség lányával suhan a parketten. Különösen az édesanyák hatódnak meg ilyenkor. Vannak azonban mókás kedvű párosok is, akik ilyenkor is inkább a jó hangultra, mint a meghatottságra törekszenek és nagyon vicces koreográfiát adnak elő.

Forrás: TeÜnneped 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest