… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Így tűnhetsz még vékonyabbnak!

Így tűnhetsz még vékonyabbnak!

Télen könnyű elfedni idomainkat, de korántsem olyan könnyű karcsúsítanunk a látványon. A nagy, vastag pulóverek divatosak, akárcsak az oversized felsők, ám ezek nem feltétlenül mutatnak minket vékonyabbnak, sőt, sokszor éppen teltebb idomokat sejtetnek. De hogyan lehet télen is karcsúsítani vonásainkat?

Válassz karcsúsított kabátot
Amikor utcára lépünk, télen sok esetben csak a kabátunk és a cipőnk lesz igazán hangsúlyos. Nagy szerencse, hogy mindkettő alapdarab segítségével rendkívül könnyű karcsúsítani a megjelenésünkön. Mindenképpen magas sarkú, vagy talpú cipőt válassz, attól függően, miben tudsz kényelmesen járni, és mi felel meg az aktuális időjárásnak. Már pár centi plusz is rengeteg számít, ha szeretnél vékonyabbnak tűnni, hiszen ezek a cipők, bokacsizmák remekül nyújtják a lábaidat, magasabbnak mutatnak, ezáltal pedig slankítanak, egyszóval nem hiányozhatnak a készletedből.

Egy jó minőségű, karcsúsított kabátra is szükséged lesz a tökéletes összképhez. A célra a legideálisabbak minden esetben az övrésszel ellátott szövetkabátok, ezek komoly kilóktól szabadíthatnak meg. Persze válogathatsz más típusú dzsekik, kabátok közül is, de ha a karcsúsítás a cél, akkor a derékövről ne mondj le.

Próbáld ki a rétegeket
Télen praktikusak, de nem éppen a karcsú látványra hajaznak a nagyon vastag, főként a felsőtesten viselhető alapdarabok. Bár alkalmanként lehet rájuk támaszkodni, pl. fekete cicanadrág és magasított csizma társaságában, a karcsúsítást illetően sokkal szerencsésebb a réteges öltözködés. Ahelyett, hogy egy vastag darabtól várnád a téli átmelegítést, válassz inkább két-három, egymástól elkülönülő réteget. Ez nem csupán nagyon divatos megoldás a szezonban, hanem praktikus is, ha megszabadulnál néhány látványos kilótól.

Vegyél fel egy testre simuló, lehetőleg sötét színű felsőrészt, amihez válassz egy karcsúsított fazonú, világos vagy mintás blézert, vagy kardigánt. Ha a szabás megengedi, viselj övet a derekadon, vagy hosszú nyakláncokat, esetleg egy vékony sálat társíts a szetthez, ezek ugyancsak hosszanti irányban vezeti a tekintetet. Tovább fokozhatod a karcsú látványt, ha az alsó rétegben vékony ruhákat viselsz, felül viszont inkább túlzol, és műszőrmés, bőr, vagy éppen kötött anyagokat viselsz.

 Ne félj a ruháktól, szoknyáktól
A teltkarcsú nőkön sok esetben jobban állnak a csodás egyberuhák, szoknyák, mint az igazán vékony hölgyeken, csupán előbbiek bátortalanok a próbálkozás során. Márpedig érdemes kihasználni a télen esedékes egyik legnagyobb előnyt, a fekete harisnyát. Ez az egyszerű kiegészítő nádszálvékonynak mutatja a lábakat, főleg akkor, ha fekete bokacsizmával, cipővel párosítod.

Bátran viselhetsz hozzá A-vonalú, vagy ceruzaszoknyát, de nem kell lemondanod az egyberuhákról sem, amennyiben azok kellőképpen téliesített változatok. A derékszabás tovább karcsúsít, ám még jobban kiemelheted, ha olyan kardigánt veszel fel, ami szintén ezen a területen ér véget. Ha komolyabb a túlsúlyod, akkor persze maradj a hagyományos hossznál, a karcsúsított blézer hátulról ápol és eltakar, elől viszont láttatni hagyja a kihangsúlyozott derékvonalat.

Szabó Böbe írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest