… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Így tedd nyárállóvá az autódat! Nyaraláskor, míg mi pihenünk, autónk keményen dolgozik

Így tedd nyárállóvá az autódat! Nyaraláskor, míg mi pihenünk, autónk keményen dolgozik

Közeleg a nyári szabadságok és a felejthetetlen kiruccanások időszaka. Magunknak és a családunknak jó előre gondoskodunk mindenről, de mi a helyzet az autónkkal? Kevesen veszik komolyan, de a nyári felkészítés legalább annyira fontos, mint a tél előtti átvizsgálás! Hogy mire érdemes odafigyelnünk, arra Tüdős Tamás, a Ford Solymár szervizigazgatója hívja fel a figyelmet!

igy tedd nyarallova az autodat

Vágj neki a nyárnak, műszakilag kifogástalan autóval!
„Kezdhetjük a felkészülést a tartozékokkal: nézzük meg, hogy az izzókészletben minden pótégő megvan-e. Vizsgáljuk át az egészségügyi csomagot (a lejárati idő és a steril állapot fontos), ami jó szolgálatot tehet akár abban az esetben is, ha a gyermek lehorzsolja a térdét. Nézzünk utána, hogy az utazásunk során érintett országok előírásainak is megfeleljünk (pl. tűzoltópalack). Gondoskodjunk arról is, hogy az autóban, az utasok számának megfelelő láthatósági mellény legyen. Ellenőrizzük a lámpákat, elektromos berendezések üzemelését (pl. a légkondicionáló rendszer hatékonyságát); a folyadékszinteket; az ablakmosó tartályt bogároldós folyadékkal töltsük fel. Ha a gépkocsiban lévő akkumulátor elmúlt két éves, érdemes szakszervizben, műszerrel ellenőriztetni az állapotát. Ha már ott vagyunk, nézessük meg a fékfolyadék forráspontját is (vagy cseréltessük le, ha 2 éven belül nem volt), mert ha túl alacsony, egy hágón leereszkedve problémát okozhat”- árulta el Tüdős Tamás, a Ford Solymár szervizigazgatója.

nyari atvizsgalas_fordszervizAutónk nyári felkészítése legalább annyira fontos, mint a téli!
Szabadságolások alkalmával a magyarok döntő többsége az autós utazási formát választja. Kevesen gondolják azt, hogy az egyes szezonok előtt célszerű az autót szakszervizben átvizsgáltatni. Sok kellemetlenségtől óvhatnánk meg magunkat az utazás során, ha az autónkat szakszervizben készíttetnénk fel az utazásokra, nyári autózásra.  Ha a megfelelő felkészítés ellenére mégis történne az autóval valami előre nem látható esemény, nagyon fontos dolog, hogy a Ford márkaszervizekben – igen kedvező áron – a szervizelések alkalmával lehetőség van Ford Assistance szolgáltatásra szerződést kötni, ami – 1 évig, vagy a következő szervizig – egész Európában érvényes. A javítást ugyan nem téríti, de egy magyar telefonszám felhívása után autómentőt küldenek a helyszínre és a legközelebbi szervizbe szállítják díjmentesen a meghibásodott gépkocsit. Ha aznap a javítást nem tudják befejezni, csereautót biztosítanak, vagy az utasok szállásának költségét megtérítik.

Ezeket érdemes átvizsgáltatnunk szakemberrel az utazás előtt:

  • Folyadékszintek és állapotuk ellenőrzése
  • Fűtés és klímarendszer működésének ellenőrzése
  • Fék, rögzítőfék és lengéscsillapítók műszeres állapotellenőrzése
  • Futóműalkatrészek ellenőrzése
  • Első és hátsó fékbetétek, féktárcsák állapotának ellenőrzése
  • Gumiabroncsok kopásának és légnyomásának ellenőrzése
  • Fényszórók szemrevételezéses ellenőrzése, beállítása
  • Fényszóró- és szélvédőmosó berendezés működésének ellenőrzése ablaktörlők állapotának ellenőrzése
  • Akkumulátor állapotának műszeres ellenőrzése
  • Kipufogórendszer ellenőrzése

Ford Solymár – az Év Ford Márkakereskedője 2015
Jelentkezzen be szervizünkbe weboldalunkon keresztül vagy hívja márkaszervizeinket, ahol kollégáink sok szeretettel várják!
Mi ismerjük a Fordját. Márkakereskedéseinkben speciálisan képzett szakemberek várják Önt és Fordját. Autója nálunk mindent megkap, amire szüksége lehet: a Ford által fejlesztett eszközökkel, valamint a legmodernebb komputeres diagnosztikai rendszerrel nincs az a hiba, amit ne vennénk észre, és ne tudnánk elhárítani. Ezért forduljon hozzánk, ha szervizszolgáltatásra, eredeti alkatrészekre, első osztályú javítási munkára, megfizethető biztosításra vagy akadálymentesítési csomagra van szüksége. Nálunk mindezt egy helyen elintézheti!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest