… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Így öltözünk majd a távoli jövőben?

Így öltözünk majd a távoli jövőben?

Mostanra a 3D nem csak a mozikba kígyózott be, újabban zöld utat kaptak a térbeli formák a ruhák megalkotásánál is. A 3D-s ruhák mellett lassan pedig a futurisztikus high tech lábbeliké a főszerep. 

A fiatal tervezők egyre inkább nyitnak a modern technológia irányába, a 3D mintás cipők 2010-ben indult útnak, és mostanra kezdenek kiforrni. A kifutókon korábban számos nagyszerű, ugyanakkor meghökkentő példát láthattunk arra, hogyan ötvözik a divatot a térbeli formákkal.  A Naim Josefi és Souzan Youssouf  által tervezett lábbeli a 2011-es év legnagyobb slágere volt, a cipők nylon púderből készültek. Az egyed darabokat bonyolult részletek, őrült formák, és extrém sarkak jellemzik. Az ambíciózus elképzeléseket a technikának hála ma már jóval könnyebb megvalósítani, bár a praktikusság szempontja még mindig probléma.

Janina Alleyne cipői bár nagyon látványosak,  nem tűnnek egészen hordhatónak, így amikor viselhető darabot szeretnének létrehozni a tervezők, általában ötvözik a hagyományos cipésztechnikákat a 3D mintával. A technológia amellett, hogy számos új lehetőségnek ad teret, csökkenti a termelési költséget is.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest