… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Honnan származnak a legjobb kávék?

Honnan származnak a legjobb kávék?

Hosszan vagy röviden, a kávé a mindennapjaink részét képezi. De hogyan igazodjunk el a különböző fajták és keverékek között? Most elmondjuk, honnan származnak a világ legjobb kávéi. 

A világ legismertebb kávéültetvényei három nagy régióban találhatók: Latin-Amerika, Afrika és az Arab-félsziget területén, valamint az ázsiai és csendes-óceáni térségben. Mivel a kávék ízvilágát, illatát és intenzitását legfőképp a földrajzi tényezők határozzák meg, ezért a legjobb minőségű kávék a kávéövben, a Rák- és Baktérítő között található trópusi területeken teremnek.

szemeskaveA Latin-Amerikából származó fajták a legkarakteresebb kávék közé sorolhatók. Összetett, gazdag ízviláguk, enyhén diós, csokoládés jegyekkel a meleg és párás trópusi éghajlatnak és a vulkanikus talajnak köszönhető. Tejeskávéként elkészítve, vagy étkezést követően fogyasztva kitűnő választás.

Latin_america_colombia

Az afrikai régiókban termesztett fajták gyümölcsös, virágos utóízzel rendelkeznek. Az enyhén citrusos aromának köszönhetően a lefőzött ital azonnali frissítő. A Starbucks kínálatában elérhető Kenya kávét is ezen a területen termesztik, amelynek jellegzetes, citrusos karaktere azonnal felismerhető. Jegeskávéként elkészítve kiemelten ajánljuk.

afrika_kenya

Az ázsiai és csendes-óceáni térség kávékülönlegességei intenzív, gyógynövényes ízvilágukról ismerhetők fel. Földes, erőteljesen gyógynövényes jellemzői azonnal elárulják, hogy a Starbucksban fellelhető EspressoRoast kávé is innen származik. Hidegebb időben igazi lélekmelegítő.

azsia_oceania_espressoroast
A különböző területen termő kávészemeket gyakran egy keverékben egyesítik, amelynek jegyei kiegészítik egymást, és új, egzotikus kombinációkat teremtenek. Például a Starbucks egyik legújabb különlegessége, a ColdBrewBlend latin-amerikai és afrikai régiókon termő kávészemeket tartalmaz. Ezt a keveréket speciálisan a hideg eljárással készített kávéhoz alkották meg, amelyben az afrikai kávészemek citrusos ízt, a latin-amerikai kávészemek édes, csokoládés ízt kölcsönöznek az elkészített italnak.

Starbucks_Cold_Brew-lifestyle (1)

Hozzászólások

Pin It on Pinterest