… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Hogyan öltözz szereped szerint egy esküvőre?

Hogyan öltözz szereped szerint egy esküvőre?

A nyár az esküvők ideje, márpedig ezekre az eseményekre sokszor akkor is gőzerővel készülünk, ha teljesen hétköznapi vendégként érkezünk. De mi van akkor, ha nagyon is fontos szerepet kell betöltenünk?

Tanúként
Ha olyan fontos szerep jutott számodra osztályrészül, mint ami a tanúsággal jár, akkor bizony ki kell csípned magadat. Mielőtt megveszed a ruhádat, mindenképpen kérd ki a pár véleményét, hiszen lehet, hogy szeretnék, ha te is az általuk megálmodott színvilághoz öltöznél. Amennyiben ez nem kikötés, szabadra engedheted a fantáziádat, de nagyon fontos, hogy mivel közvetlenül a menyasszony mellett állsz, még véletlenül se öltözd túl őt, elvégre ez a nap nem rólad szól. Bármilyen klasszikus derékszabású, vagy más csinos ruha szóba jöhet, ami nem túl kivágott és nem túl rövid. Ezen felül természetesen tiltólistás a fehér, és a pirost is érdemes kerülnöd a menyecskeruha végett. Jó, ha nem rikít a ruhád, ennek megfelelően a tört- és pasztellszínek lesznek a legideálisabbak számodra.

Fontos vendégként
Ha olyan lényeges szerepet töltesz be, mint amilyen a családtagoknak jut, akkor jó eséllyel szeretnéd a legjobb és legcsinosabb formádat hozni. Azonban ne feledd, ekkor is illenek rád az aranyszabályok, tehát te sem öltözheted túl a menyasszonyt, és a piros, fehér színeket is el kell felejtened. Bár tanúként sem szerencsés teljesen feketébe öltöznöd, családtagként még annyira sem ildomos. Amennyiben az egyik gyermeked áll oltár elé, nem vet rád túl fényt, ha éppenséggel a gyász színében érkezel. Szóba kerülhet a fekete, de inkább, mint kiegészítő szín, ha a ruhád sötét, akkor mindenképpen válassz színes cipőt, táskát, ékszereket. Családtagként, pláne akkor, ha az idősebb korosztály erősíted, ildomos inkább az eleganciára, semmint a bohémságra fektetned a hangsúlyt. Egy új kosztüm (akár nadrággal is), vagy egy hosszú egyberuha emelheti az este fényét, szolidan jelzi, hogy fontos vendég vagy.

Távolabbi rokon, vendég
Ha távolabbi rokon, ismerős vagy, esetleg nem is téged hívtak meg elsődlegesen az esküvőre, hanem a párodat, akkor igazán nem kell túlzásba esned. Itt is érvényes az aranyszabály, mely szerint ildomos inkább a háttérben maradni, ugyanakkor nem szabad semmiképpen sem alulöltözni az eseményt.
Add meg a módját az alkalomnak: egy csinos koktélruhával, kosztümmel, vagy egy elegáns overállal nem foghatsz mellé. Te veheted kicsit lazábbra a figurát, legalábbis ami a színeket, mintákat, szabásvonalakat illeti, ám feltétlenül kerüld a pirosat és a fehéret. Ne legyél kihívó, pláne nem közönséges, nyilván te sem akarod kínos helyzetbe hozni sem magadat, sem a kedvesedet.

Szabó Böbe írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest