… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Gönczi Gábor és Csikós Balázs, a két esküvő-guru megmondja! Milyen a jó forgatókönyv?

Gönczi Gábor és Csikós Balázs, a két esküvő-guru megmondja! Milyen a jó forgatókönyv?

Minden napra egy esküvős tipp – a szervezést nem lehet elég korán elkezdeni! 4.rész 

Alapdilemma: Ajándéklista, avagy mennyi az annyi?

Ha valakit meghívunk az esküvőnkre, akkor viszonozni szeretné, például azzal, hogy ajándékot hoz nekünk. És máris adott a probléma. Vagy magasról tesz rá, mit szeretnénk, és hoz nekünk egy hatodik kávéfőzőt, vagy komolyan szeretne hasznos ajándékot adni, akkor pedig tényleg nehéz helyzetbe hoztuk.

Két lehetőségünk van:

Ha nagyon vegyes a társaság, sokan nem ismerik egymást, egymástól távol laknak, akkor célszerű az ajándéklista létrehozása, akár nagyon konkrét módon is, például internetes webáruházon keresztül, vagy a termékek linkjének felsorolásával. Itt teljes portfóliót tudunk létrehozni, az olcsó, pár ezer forintos dizájn dugóhúzótól az egzotikus nászútig. Előnye, hogy aki öt percet akar a témával foglalkozni, az is tökéletes megoldást tud adni, akik pedig többen állnának össze egy komolyabb ajándék érdekében, azoknak is könnyű lesz a választás. Ezeken a weboldalakon még azt is látjuk, hogy valaki megvette-e már az adott darabot, így nem fogunk két egyforma ajándékot kapni. Az fontos, hogy a lista sokkal hosszabb legyen, mint ahány vendég van!

Másik lehetőségünk a főkolompossal való titkos együttműködés, mivel eleve sejtjük, hogy baráti társaságunk kemény magja – a „B-közép” – biztosan ki fog találni valami vicceset, de jobb lenne, ha az ránk nézve inkább hasznos lenne, mint amennyire ciki. Az a baj, hogy ha teljesen rájuk bízzuk, abból még sohasem sült ki semmi jó, szóval itt vetjük be cinkelt kártyáinkat. Kiválasztjuk a társaság legnagyobb hangú tagját, a vezérszónokot, vagyis a vezérbikát. Ő a főkolompos, akivel leülünk, és véletlenül a zsebébe csúsztatunk egy vendéglistát nevekkel, e-mail címekkel és mobilszámokkal, mert egyébként honnan tudná szegény, hogy kik lesznek a cinkostársai. Elmesélhetjük, hogy sok nagymama lesz, ezért nem örülnénk ezen a bulin a tortából előugró sztriptíztáncosnő exbarátnőnek, annál inkább egy közösen összedobott nászútnak, vagy a közösen összeválogatott fotókból készített vetítésnek, kisfilmnek, előadott dalnak, táncnak vagy flashmobnak. Ezzel máris nagyot segítettünk neki, mert megadtuk a receptjét egy olyan, boltban pénzért nem kapható ajándéknak, amit csak ők adhatnak, és biztosan örülni fogunk neki.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest