… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Fehérnemű agyagkatonákkal – Így hódítjuk meg Kínát!

Fehérnemű agyagkatonákkal – Így hódítjuk meg Kínát!

A Triumph fehérneműgyártó cég idei nemzetközi versenyének magyarországi döntőjét a színpompás Kína ihlette sárkányok és pillangók árasztották el. A győztes pályamunkában egy ősi kínai motívum, az agyagkatonák keltek életre.

A világ egyik vezető fehérnemű márkája akárcsak tavaly idén is kihívás elé állította a magyar fiatal divattervező tehetségeket. A Triumph Inspiration Awards a divatszakma vezető fehérneműtervező versenye, idén a nemzetközi döntőt Sanghajban rendezik meg. Az idei téma éppen ezért az ősi kínai motívumokat idézi, a „Sárkányok és pillangók”  képében. A megmérettetésre 31 országból jelentkeztek diákok, feladatuk az volt, hogy a megadott témában alkossanak valami teljesen egyedit. A sárkány és pillangó közötti kontraszt, és éles ellentét a 19 magyar döntős fehérneműn látványosan megmutatkozott.

A zsűriben a magyar divatszakma színe-java képviselte magát, a zsűriben volt Léber Barbara, Konsanszky Dóra, Benes Anita divattervezők, Maróy Krisztina a Glamour főszerkesztője, és Bódis Boglárka a tavalyi győztes, valamint Orosz Barbara műsorvezető, aki kezdetektől végigkövette a fiatal tervezők ceruzavonásait, és munkálatait.

A rendezvény különlegessége volt többek között, hogy a színpompás fehérnemű rengeteget a 2012-es Szépségkirálynő jelöltek mutatták be a nagyérdeműnek. A versenyzők főként a pillangók szárnyszerkezetét, és a sárkányok pikkelyeit használták inspirációként, de volt olyan is aki a kettő között feszülő ellentétet emelte ki, és találkoztunk olyan kreációival, amit egy különleges zene, vagy bizonyos filmremekművek keltették életre.

A második helyen Kerényi Virág végzett Faner című pályamunkájával, míg a dobógó harmadik fokára László Bea Beango című munkájával állt fel. Az idei győztes Beke Luca (ModArt) lett, akit Kína egyik ősi motívuma az agyagkatonák ihlettek meg. Az általa megalkotott fehérnemű az Agyaghadsereg nevet kapta. A fehérnemű messziről nézve olyan, mintha sok kis apró pikkelyből állna össze, ezzel Luca a sárkány nagyságát, és a tradíciót szerette volna hangsúlyozni. Az inspirációt onnan merítette, hogy a sok kicsi katonát messziről nézve, olyan mintha apró pikkelyrengeteg lenne. A pikkelyekről azonban közelebbről nézve kiderül, hogy mindegyik különböző, mindegyik más. „A tervezés során ezt használtam fel forrásként, és egy új bőrréteget szerettem volna építeni, ami akár egy vért, védi viselőjét.”- mondta Luca. A 8000 katona, több mint 8000 bőrpikkelyből született meg, Luca mindegyikét egyedileg gyártotta le, és úgy helyezte el a testen, hogy egyszerre hangsúlyozza a női test szépségét, valamint szimbolizálja az erőt, és a sebezhetőséget. A határozott éles formát testszínekkel lágyította a fiatal tervező, aki képviseli majd Magyarországot Sanghajban a nemzetközi döntőben.

A zsűri elmondta a versenyt nem csupán az ötlet, a kivitelezés, a kreáció mögött lévő történet, vagy a látvány döntötte el, hanem mindezek együtt játszottak szerepet a győztes kiválasztásában. Az elmúlt években az országok győztesei olyan nagy nevek előtt mutathatták be munkáikat a nemzetközi döntőn, mint Viktor&Rolf, Ellen von Unwerth, Lily Cole, vagy Helena Christensen. A bemutatón volt szerencsénk a tavalyi nemzetközi győztes Bódis Boglárka első saját kollekcióját is megtekinteni.  A „Les Fleurs du Mal” nevet viselő kreációinak kereskedelmi változata, mely egy négy fehérneműből álló mini kollekció ősszel világszerte kapható lesz a kiemelt Triumph üzletekben.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest