… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Ez a napszemüveg illik az arcformádhoz!

Ez a napszemüveg illik az arcformádhoz!

Színes pasztell keretek, retro formák, vintage ragyogás. Az idei trendek nagy dózisban kínálják a szebbnél-szebb napszemüvegeket. A most következőkben megmutatjuk, melyik a hozzád tökéletesen illő stílus az idei nyár kedvencei közül!

Nyáron a tervezők mindig újabb és újabb fazonokkal, és trendekkel állnak elő, a napszemüvegek tengerében nehéz megtalálni az arcunkhoz tökéletesen illő színt és formát.

Ovális arc
Az ovális arc a legszerencsésebb forma, kiegyensúlyozott arányok jellemzik, az arc legszélesebb pontja az arc középső része felett helyezkedik el, emellett nincsenek kiugró markáns vonások. Ha ilyen arcformával rendelkezel, szerencsésnek mondhatod magad, mivel szinte bármelyik fazonú napszemüveg tökéletesen illik hozzá. A vintage stílusú aviátor szemüvegek játékos megjelenést, és lágy szögeket kölcsönöznek az arcnak. Emellett nyugodtan próbálkozhatsz a Gregory Peck ihlette kulcslyuk alakú keretekkel is!

Szív alakú arcforma
A szív alakú arcformát széles homlok és arccsont, valamint keskeny áll jellemzi. Az arc legszélesebb része az a terület, ahova a szemüveg is kerül, vagyis a szemkörnyéket és az orcákat magába foglaló sáv. Ehhez a formához leginkább a cicaszemüvegek passzolnak. Idén az ilyen fazonok tömegével kaphatók a nyár kedvenc pasztell színeiben. Érdemes világosabb árnyalatokat, és vékonyabb kereteket választanod, a nehéz, sötét keret, ugyanis még inkább kihangsúlyozza a szemkörnyék széles részét.

Hosszúkás arcforma
A hosszúkás arcot magas homlok, és viszonylag erős állrész jellemzi. Ebben az esetben olyan keretre van szükség, mely csökkenti, és egyensúlyba hozza a homlok méretét. A túlméretezett, óriási keretek csökkenti a távolságot az arc két része között, és megtöri a hosszúkás hatást. A nagy és színes pilótaforma aviátor szemüveg nagyszerű választás lehet, visszaidézik a laza 70-es évek hangulatát. Választhatsz nagy kerek kereteket is, a hosszúkás arcformához tökéletesen passzolnak.

Kerek arcforma
A nagyon telt kerek hatást enyhíthetik a téglalap alakú, széles keretek, ezek kiegyenlítik a lágy vonalakat. Fontos, hogy ha szemüveget választasz, mindenképpen kerüld a kerek fazonokat, helyette keresd futurisztikus, geometrikus, vagy extrémebb, szögletes formákat, esetleg téglalapkereteket.

Szögletes arc
A szögletes arcot széles homlok, szögletes állkapocs jellemzi. Az erőteljes markáns vonalakat finoman kiegyensúlyozza a kerek, vagy ovális keret. Válogass a művészi barokk, kerek, vagy John Lennont idéző fazonok közül.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest