… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Exkluzív beszámoló Lady Gaga szeptemberben debütáló parfümjéről

Exkluzív beszámoló Lady Gaga szeptemberben debütáló parfümjéről

Gazdagság és méreg, szerelem és őrület, dicsőség és árulás, erő düh, szabadság és megszállottság. Egy rendhagyó sajtótájékoztatón, tegnap este az Alteregoban az országban elsők között illatolhattuk meg Lady Gaga szeptemberben érkező, első parfümjét, a Fame-et. A Coty gondosan ügyelt minden apró részletre: fekete-vörös italok, buja ételek és egy sejtelmes bemutató, igazi fekete rituálé övezte az első fekete parfüm bemutatóját.

Bizonyára már sokunk sok mindnet olvasott erről a misztikus és lázadó parfümről, azonban mindenki csak találgathatott, milyen is lesz az első fekete parfüm, hiszen még most is óriási titok övezi, a szeptemberi bemutatóig csupán néhány palack lesz elzárva hazánkban és minden terjesztő országban.

Lady Gaga mindig is lázadt a korlátok ellen, első illata is pontosan ezt követi: dacol a parfümkészítés minden szabályával, felrúg minden konvenciót. A világosságot a sötétségre cseréli, a gyümölcsöket méregre. A parfüm első kipróbálói között lehettünk, ám nemcsak a parfüm, az est minden részlete a különc énekesnőt idézte. A bejáratnál feketébe öltözött férfiak vártak a jól ismert „pokerface álarcban”vörös itallal a kezükben, sejtelmes, sötétség övezte az egész teret, amíg egy kád ködös, fekete folyadékkal teli kádból ki nem emelték a parfümöt. Maga Lady Gaga is köszöntött minket egy video bejátszásban, ő maga mondta el a parfüm történetét és inspirációit.

„ Ha nincs árnyékod, nem a fényben állsz”- Lady Gaga ezen gondolata inspirálta a parfüm megszületését.  A fekete elixír magába zárja a fényt, az illatok fényűzését. Az átváltozás a fekete mélységből indul, akár a dicsőséghez vezető út kezdete, de rögtön tisztává válik, amint a színpadra lép, amint a dicsőség megszületik. A parfüm igazi innovációnak számít, hiszen az első olyan fekete parfüm, ami magunkra fújva nem hagy nyomot, színtelenné válik.

És, hogy milyen a parfüm?
A tökéletes tiltott illat. A parfüm egy sötét vonal mentén épül fel, fő alkotó eleme a Belladonna, vagyis a nadragulya, ami a 18. századi méregkeverők kedvenc eszköze, de a boszorkányos szépség elérésének titkos fegyvere is volt. Sejtelmes tömjén fátyolozza az illatot, végzetes csábítást okozva. A „sötétség szívéből” a kiutat a sárgabarack, a méz és a sáfrány édessége jelenti, míg a könnyedséget, a színpadra lépést szimbolizálva a tigris orchidea és az arábiai jázmin oldja fel a sötét átkot és vad csábítást. Az illat valóban érezhetően magán viseli a jegyeket, én magam ugyan nem vagyok parfümszakértő, de az illat szerelem volt első látásra. Ezzel azonban nemcsak én, hanem az estén résztvevő minden hölgy így volt: valóban őrület, mégis nőiesség, édesség, mégis virágosság sugárzik az illatból, és így viselőjéből is.

A parfüm elkészítése nem volt egyszerű feladat, parfümőrök Richard Herpin vezetésével több, mint egy éven át dolgoztak a ritka illatösszetevők megalkotásán és kiválasztásán. Egy nagy, kreatív csapat állt össze, hogy minden apró részlet tökéletesen a helyén legyen, mind a csomagolás, mind a vizuális megjelenítés abszolút a parfüm és az énekesnő világát jeleníti meg. A sejtelmes fekete folyadékot modern üvegbe zárták, így „szexisen ronda” szépsége kétséget kizáróan vonzza a tekintetet. Az egész világon csak szeptemberben lesz kapható ez az igazi, egyedi illat, azonban érdemes lesz várni rá, a valóban különleges, vad, de mégis nőies és finom illat egyetlen igazi Nő polcáról sem hiányozhat!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest