… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Egy nadrág, négy egyedi viselet

Egy nadrág, négy egyedi viselet

Immáron hosszú évek óta meghatározó szerep jut a lábszáron is feszes fazonoknak, így a skinnynek, a leggingsnek és a treggingsnek. Ezek az átvett kifejezések már nem ismeretlenek azok számára, akik követik a divatot, de azok számára sem, akik nem tudják egész pontosan, mely stílust jelölik is pontosan. Mindezek mellett azzal már mindenki tisztában van, hogy a feszes farmerek, cicanadrágok, bebújós változatok alapdarabnak bizonyulnak. De hogyan viselheted őket változatosan?

A szezon slágere, a maszkulin stílus

Az idei őszi szezon egyik legmeghatározóbb slágere a maszkulin, amit szerencsére rendkívül változatos formában és mértékben viselhetsz. A szettnek tökéletes alapját képezi egy skinny farmer, ami ízlésedhez mérten lehet egyszerű, sötét, de akár feltűnő, szaggatott is. Ősszel hasonlóképpen divatosnak számítanak a határozott formájú bokacsizmák és a bakancsok, amik legalább annyira passzolnak az említett összeállításhoz, mint a férfias, idén mégis rendkívül letisztult bőrkabátok. A színeket illetően a feketét, a barnát, a szürkét és a khakit, zöldet kell felhasználnod, de jöhet a sötétkék is, ami legalább ekkora slágernek bizonyul idén.

Nőiesen, akár alkalomra is
A feszes, lábszárra simuló nadrágok természetesen kiválóan megállják a helyüket a nőies alkalmakon is. Nagyszerűen passzolnak a különleges szabással bíró, egyedi blúzokhoz, illetve a tűsarkúakhoz, platform cipőkhöz. Tökéletesíteni lehet a megjelenést karcsúsított blézerekkel, kardigánokkal, de természetesen a feltűnő ékszerek sem maradhatnak el abban az esetben, ha tovább szeretnénk fokozni a nőies megjelenést. A színeket illetően rendkívül választékos lehet a paletta, hiszen gyakorlatilag minden a rendelkezésedre áll. A határozott, sötét tónusokkal kicsit férfiasabb megjelenésre hajazhatsz, míg a visszafogott árnyalatokkal és a pasztellszínekkel könnyen megtalálhatod az egyensúlyt a nőies stílusban.

Kényelmesen, átlagos hétköznapra
A skinnyket, cicanadrágokat egész nyugodtan választhatod az átlagos hétköznapokon. Viselésük során egy fontos alapszabály van, mégpedig az egyensúly megtalálása. A feszes nadrághoz nem jó választás a hasonló tulajdonságokkal bíró felsőrész, sokkal elegánsabb és szebb lehet a végeredmény egy oversize blúzzal. Amennyiben mégis inkább egy feszesebb felső mellett voksolnál, mindenképpen finomíts a látványon kardigánnal, vagy blézerrel, hiszen ez ugyancsak remek választást jelent. A kényelmes hétköznapokra válassz lapos talpú bokacipőt, vagy balerinát, esetleg egy telitalpú csizmát a hidegebb napokon, így nem csupán praktikus, hanem könnyen viselhető is lesz a szetted.

Sportosan és fiatalosan
A nagyobb súlyfelesleggel, és főként a körte alkatúak számára nem túl jó megoldás a feszes nadrágokat sportos stílussal ötvözni, hiszen esetükben éppen a problémás testrész kerül így kihangsúlyozásra. Körte alkatra sokkal szerencsésebb olyan nadrágot választani, ami alul kicsit bővebb, redőzöttebb, így megteremthető az egyensúly. Ha nem szükséges ezzel a praktikával, vagy magas sarkúval kompenzálni a széles csípődet, akkor azonban jó választás lehet alkalmanként a sportos stílus. Ehhez nincs szükséged másra, mint egy kényelmes sport- vagy tornacipőre, egy oversize blúzra és egy puha pulcsira. Előbbit felcserélheted sportosabb kardigánra, vagy hosszú ujjú blúz-mellény kettősére. Kiegészítő gyanánt jól illik a szetthez a méretes sál is, így még tovább fokozatod a divatos összhatást.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest