… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Divatos párizsi utcakörkép:tanulj a francia csajoktól!

Divatos párizsi utcakörkép:tanulj a francia csajoktól!

Párizs köztudottan nem csak a szerelem, de a divat fellegvára is. Talán ezért van az, hogy a francia nők mindig kifogástalan, finom külsővel lépnek utcára. A most következőkben megmutatjuk, hogyan lesd el a sikkes párizsi nők finom eleganciáját, és egyedi stílusát.

Párizsban teljesen más az élet, és ez bizony az öltözködésen is meglátszik. Különös, hogy míg a francia kifutók és a divat extrém Haute Couture ruhákkal, és luxusmárkákkal telnek meg évről-évre, az utca embere szívesebben ölt magára reggelente egyszerű darabokat és semlegesebb földszíneket.

A franciák mindent elegánsan viselnek, még a fiatalos bohókás szetteknek is van egy finom visszafogottságot sugárzó része. Persze, ahogy Londonban itt is mindenki nyíltan vállalja stílusát, és ízlését. A párizsi nők sosem néznek ki úgy, mintha reggelente hosszan válogatták volna ruhájukat, az összeállítás így sosem erőltetett, inkább lágy, és könnyed. A klasszikus darabokat részesítik előnyben, mindig az aktuális trendekkel szemben. A trükkjük abban rejlik, hogy pontosan tudják, hogyan keverjék az ismertet, az ismeretlennel, és mi teszi őket feltűnővé.

Csíkok minden mennyiségben
Semmi sem lehet franciásabb, mint egy franciásan pimasz csíkos felső egy fekete cigarettanadrággal párosítva. Válassz hozzá egy visszafogott gyöngysort, balerinacipőt, vagy svájci sapkát, az ajkaidat pedig emeld ki egy vörös rúzzsal. Ez az összeállítás Sofia Coppolát, Audrey Tautout, és Ines de la Fressange-t idézi.

Egy elegáns alapdarab: A blézer
A blézer legyen szó elegáns alkalmakról, vagy akár egy egyszerű hétköznapokról, mindig megállja a helyét. Bármilyen egyszerű összeállítást feldobhatunk vele. A franciák előszeretettel viselik sikkes ruhákkal, vagy farmerrel. A párizsi nők valószínűleg tűsarkúban születtek, viselj a farmerhez egy csinos magas sarkút!

Színek
Egy elefántcsont színekből és az idei év kedvenc tengerészmintáiból összeállított szettel tökéletesen beleolvadhatunk a párizsi forgatagba. Válassz hozzá egy visszafogott kiegészítőt! Ha francia lányok öltözködését szeretnéd ellesni, fontos, hogy inkább a semleges színeket keresd, egy lágy bézs, vagy krém színnel sosem foghatsz mellé. Ha fel akarod dobni a szerelést, vegyél fel hozzá egy mandarin, vagy bíbor színű felsőt, esetleg kiegészítőt, így nem tűnsz majd el a szürke tömegben! A lényeg, hogy ha egy erőteljesebb színnel próbálkozol, a többi ruhadarabot visszafogott legyen, és hagyd érvényesülni a domináns árnyalatot.

Ékszerek
A franciák előszeretettel viselnek etno ékszereket, ez a stílus idén egyébként is nagyon divatos, és feldobja az egyszerű darabokat is.

Smink
Egy igazi kifinomult párizsi lány táskájában a vörös rúzsnak és fekete szempillaspirálnak mindig kell, hogy helye legyen! A legkedveltebb árnyalatok a meggypiros, és a szeder, a sminked többi része legyen visszafogott, az ajkaidat azonban hangsúlyozd egy ilyen vad árnyalattal. 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest