… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Csillogó 20-as évek, és kristálymaszkos modellek a Haute Couture divathéten

Csillogó 20-as évek, és kristálymaszkos modellek a Haute Couture divathéten

A párizsi Haute Couture divathét piros betűs ünnepnap a divatnaptárba, ilyenkor elárasztja a kifutót a luxus, és szokatlan ruhaköltemények tömege. Az idei bemutató sem okozott csalódást, július 1. és 5. között mesés őszi darabokat vonultattak fel a tervezők!

A Haute Couture jelentése magas színvonalú, és főként az egyedi divatmárkákra, és darabokra szokták használni. A szó a 19. századi Párizsból származik, Charles Frederick Worth alkotásaira használták. Hogy Franciaországban megkapja egy divatház a couture ház címet szigorú szabályoknak kell megfelelnie. A szabályokat 1945-ben állították fel.

A Haute Couture ruhák meghatározója a kézimunkával felvarrt csipke, és fodor rengeteg. Mindig formabontó darabok születnek, melyek teljesen egyediek,  és legtöbbször megrendelésre készülnek kiváló minőségű anyagokból. Az idei őszi ruhakölteményeket bemutató párizsi Haute Couture divathét némileg visszafogottabbra sikerült, az egyes darabok között alacsonyabb számban tűntek fel a polgárpukkasztó, és mesebeli fazonok. Persze azért most is akadt egy-két gyöngyszem, lássuk a legjobbakat!

Jean-Paul Gaultier: Vissza a húszas évekbe!
Idén a 20-as évek ismét reflektorfénybe kerültek mind a divat, mind pedig a mozivilágában. Jean-Paul Gaultier ezt a különleges korszakot idéző fazonokat és stílusjegyeket építette bele Haute Couture kollekciójába. A tervező ruhái mindmáig a couture fénypontjának számítanak, az egyes darabok szórakoztatóak és különleges bájuk van. A nézők a cilinderben bevonuló modellek szereplésével drámai showt láthattak, a kollekció meghatározó elemei voltak a szőrme részletek, 20-as évekbeli fejdíszek, és az androgün jegyek.

Maison Martin Margiela kristálymaszkos modelljei
A tervező kissé rémisztő kollekciója biztosan felrázta a divatimádó közönséget, Maison Martin Mergiela ezúttal olimpia ihlette csillogó kristálymaszkot húzott a ruhákat bemutató modellek fejére, a tervező célja ezúttal is az volt, hogy a minden szem a ruhákra szegeződjön. Persze szerintünk pont az ellenkező hatást érte el, ugyanis aki egyszer felfigyel a maszkokra az utána nem tudja levenni a szemét a különös kiegészítőről. Különleges formák, érdekesen összevariált anyagok jellemezték a felvonult ruhakölteményeket.

Elie Saab- Mint a mesékben
Elie Saab mindig is kifinomult, letisztult, mégis bájos kreációiról volt híres. Nem véletlen, hogy számos Hollywoodi sztár előszeretettel viseli a designer mesterműveit, többek között Emma Watson, Catherine Zeta-Jones, Kristen Stewart és Mila Kunis is nagy rajongója. A tervező őszi Haute Coutre darabjai most sem okoztak csalódást. A talpig csillogó estélyikbe öltözött modellek láttán az embernek eláll a szava. A kollekciót a csipke, a csillogás, és az egyszerű fekete és krém színek uralják. Az árnyalatok tekintetében Saab biztonsági játékos volt ezúttal is, romantikus szabásokkal kombinálva. Szerintünk a ruhák kiragyogtak a többi kollekció közül.

Giambattista Valli fodros rózsakertje
A tervező kollekciója ezúttal virágba és fodrokba borult, a jellemző színek a vörös és zöld voltak, az egyes darabokat magas peremmel és széles szoknyákkal díszítették. A tervező nagy rajongója a Pókember sztárja Emma Stone is, a színésznő egy gyönyörű darabban jelent meg nemrégiben a vörös szőnyegen. A ruhák mintha egy tündérmeséből pottyantak volna, a modellek száját pillangókkal ragasztották le, a kreációkat a mesebeli erdők ihlették.

Atelier Versace- Színpompás ruhák, lenge anyagok
Versace tudja, hogy kell magára vonni a tekinteteket. A könnyed, hullámzó anyagokból készült ruhák tökéletesek a nyári kánikulában. A ruhákat vidám színes minták jellemezték. A divatház kifutóra vitte napsütötte Karib-szigeteket, és a nyár színe-javát.

Fotók: vogue.it

Hozzászólások

Pin It on Pinterest