… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Anna Dello Russo: „A divat én vagyok!”

Anna Dello Russo: „A divat én vagyok!”

Anna Dello Russo nevét mostanában legtöbbször a H&M kampány kapcsán halljuk, hiszen a divat mániás hölgy saját kollekciót tervezett az üzletláncnak. Neve mögött azonban jóval több rejlik, ő maga a divat!

Több mint 20 évig dolgozott szerkesztőként az olasz Vogue-nak, majd a L’Uomo Vogue-nak. Egy jó ideje már a japán Vogue szerkesztője és kreatív igazgatója. Mindent félre téve elsőbbséget élvez nála a divat. Mondhatjuk, hogy ő a „divat gyámja”, megszállott rajongója, feltűnő megjelenését egyik fotós sem hagyná észrevétlenül. Ez lételeme!„Én nem csak klassz akarok lenni, én akarok lenni maga a divat”-mondja Anna Dello Russo. A sok csillogó bizsu, díszes kalapok, kis táskák mellett senki sem kelhet versenyre.

A kiegészítők ereje

Olaszországban felnőve könnyen magába szívta a divatot. „Pugliában minden friss, és vibráló. A tárgyak jelentést hordoznak magukkal. A nők rengeteg ékszert hordanak, és ezekkel jó nagy zajt is csapnak gesztikuláció közben. Mindig is lenyűgözött ez a hang. Az ékszer a kultúránk része.”

Anna karrierjét az internet teljesítette be, amivel egy új világot nyithatott meg, mások számára is betekintést engedve ezzel életébe. A blog elengedhetetlen kelléke a magafajta embereknek, hiszen így mindig nyomon követhetjük felbukkanásait, szettjeit, és fontos helyszíne a tapasztalatok megosztásának is.

„ Zavart, amikor egy-egy ruhámról nem megfelelően írtak, ezért úgy döntöttem, hogy kezembe veszem az irányítást, és blogot indítok. Borzalmas volt elkezdeni, hiszen még sohasem csináltam ilyesmit azelőtt. Segítségre volt szükségem. Sokan nem is sejtik valójában milyen hosszú időbe telik feltölteni az internetre, de ez az, ami miatt fiatalnak érzem magam.”

Ha egy kis időt eltöltünk a blogját böngészve, hamar rádöbbenünk a sajátos szabálytalanságokra. Meri viselni a tervezők által kifutóra álmodott darabokat, rendszerint megdöbbentve ezzel másokat. „Miért ne viselnénk, ha már megtervezték?”- állítja ő.

A sok-sok kiegészítő ugyan megosztja a közönséget, de őt már el sem tudnánk képzelni ezek nélkül- a H&M kollekcióban is megfigyelhetőek a hivalkodó motívumok, színek.

Korát meghazudtolva áll a kamerák elé és pózol, mint egy vérbeli modell. Sok ember hivatott a divat iránt, de Anna Dello Russo-nál már mánia, így nem hiába hívják őt „a divatmániásnak”. Vitatkozhatunk azon, hogy ez mennyire egészséges, de az egyszerű magyarázat, hogy másban nem lelte boldogságát. Nincs sem családja, sem párja, csak a kiskutyája és a méregdrága holmik.

„ Ha a munkád a szenvedélyeddé válik már nehéz korlátokat szabni. Soha nem volt esélyem, hogy családom legyen. Próbálok jó példát állítani, és maximálisan dolgozni minden nap. Arra születtem, hogy az életemet a divatban éljem.”

A szűkebb pénztárcával rendelkezőknek is lehetőséget nyújtott stílusának megismerésére, így azok is kaphatnak egy kis ízelítőt, akik a luxust nem engedhetik meg maguknak.

Anna Dello Russo 10 szabálya:

  1. A divattal kifejezheted saját szabadságodat.
  2. Mi van a stílus és a divat között? Természetesen a divat!
  3. A divat kényelmetlen. Ha kényelmesen érzed magad, már nem kapod ugyanazt a külsőt!
  4. Légy mesés kortól függetlenül!
  5. Viselj esti viseletet napközben
  6. Ha valaki ugyanazt az outfitet viseli, mint te, akkor jó munkát végeztél.
  7. Egy szettet csak egyszer viselj
  8. Viselj kabátot ruhaként
  9. Nem számít hányas méretet viselsz, mert a divat mindenkinek jól áll!
  10. A divatékszerek személyessé teszik a stílusod!

Szabó Zsuzsanna

Hozzászólások

Pin It on Pinterest