… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt A szépségért meg kell szenvedni? Lapos vagy magassarkú az örök dilemma!

A szépségért meg kell szenvedni? Lapos vagy magassarkú az örök dilemma!

Mi a jó a lábnak? Az ideális cipő kiválasztása sok esetben problémát okozhat, főleg akkor, ha a számunkra megfelelő cipő „divatból” nem igazán tesz jót a lábunknak, gerincünknek. A kényelmes magassarkú cipőknek is megvannak a hátrányai ugyanúgy, ahogy a lapos cipőknek is.

A magassarkú cipők a nőiesség, szépség szimbólumává váltak, manapság a divat kiemelkedő példányai. Szuper design, aktív színek, merész formák alkotják a cipők divatvilágát, de ez nem minden esetben koncentrálódik az egészséges viselésre. A magas sarkú cipők elegánssá, megnyerővé tesznek, ezért viseljük őket. De óvatosnak kell lennünk, mert a kedvenc lábbelink súlyos károkat is okozhat.

A lapos topánkákkal ellentétben a tűsarkú viselése jelentősen megterheli a lábfej első részét és a vádlit. A térdekben ízületi elváltozást eredményez, tartós izomsérülések alakulhatnak ki. Hordása során a rossz testtartás hatással van gerincünkre, nyaki izmainkra is. A sarok felett elhelyezkedő ín, az Achilles-ín magas sarkú cipő viselésekor megrövidül, kinyújtása fájdalmakat okozhat.

A lapos cipők is gondot okozhatnak akkor, ha talpuk teljesen sík, nem ad megfelelő tartást a testünknek. A lapos talpnak is egy kicsit meg kell emelkednie a sarok részén, hogy megfelelő ívben kövesse lábfejünk vonalát. A tűsarok kétségkívül elegáns, eszméletlen, felejthetetlen kinézetet ad, semmiképp ne hagyd ki a ruhatáradból, de figyelj oda, hogy felváltva hord a lapos cipőkkel! Ezáltal színt viszel az öltözködésedbe, változatosságot kölcsönzöl neki.

Kovács Petra

Hozzászólások

Pin It on Pinterest