… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek A macskák és a gazdik kényelme érdekében! Interjú az Eco-Cat megálmodójával!

A macskák és a gazdik kényelme érdekében! Interjú az Eco-Cat megálmodójával!

Ismét egy hihetetlenül ötletes magyar találmány, amire az interneten figyeltünk fel! Interjú az Eco-Cat egyik megálmodójával,  Herczku Beatrix-szal!

Hogyan jött az ötlet, hogy elkészítsétek az Eco- Cat cicaházakat?
Az alap gondolatunk az volt, hogy szeretnénk egy olyan webáruházat, ahol kizárólag természetes anyagokból készült, „eco” kisállat felszerelést forgalmaznánk, mert a környezettudatos életmód mindkettőnk számára, a társamnak és nekem is nagyon fontos. Mivel egy teljes palettát összeállítani nagyon sok tőkét igényelt volna, ami nem állt rendelkezésünkre, lassan eljutottunk odáig, hogy szűkítsük le a kört, kezdjünk egyetlen termékkel… Nekünk valamiért a klasszikus cicaházak nem voltak annyira szimpatikusak (habár vannak nagyon szépek), szerettünk volna egy olyat, ami könnyű, egyszerűen tisztán tartható, szép és ráadásul olyan anyagból van, ami környezetbarátnak mondható. Így alakult ki szép lassan az Eco-Cat cicaház ötlete, kartonból, hiszen köztudott, hogy minden cica különös vonzalmat érez a kartondobozok iránt! A formának (kocka) az a lényege, hogy mindenféle formában forgatható és nagyon változatos alakzatok, egész cicapaloták, „játszóházak” építhetők belőle!

Mennyiben volt meghatározó, hogy a cicaház a lakás „látványeleme” is legyen?
Ahogy fent is írtam, nekünk valamiért nem annyira tetszett a klasszikus cicaház, ami többnyire mindenféle színű műszőr bevonattal kapható és nem minden lakásba illeszkedik. A karton anyaga adta a lehetőséget, hogy sokféle grafikával díszíthető, így mindenki kiválaszthatja a lakásához legjobban illeszkedőt. A paletta folyamatosan nő, terveink között szerepel egy prémium vonal, amely teljesen egyedi grafikával rendelhető, bármilyen képpel, fotó minőségben.

Mit tapasztaltok, mennyire elégedettek a vásárlók és persze a „bérbevevők”?
Voltunk két macskakiállításon, itt kaptuk az első visszajelzéseket – a szakmától –, és nagyon pozitív volt a fogadtatás. Azóta sok Eco-Cat cicaház tulajdonos van már, és eddig negatív visszajelzést nem kaptunk a gazdiktól, a cicák pedig azonnal a szívükbe zárták, beköltöztek!  Nagyon kis számban 2-4% merült fel olyan „probléma”, hogy a cica kicsit nekiesett az Eco-Cat cicaháznak és megrágcsálta, megtépkedte, de a gazdik ezekben az esetekben sem voltak rossz véleménnyel, mert a kedvencük imádta akkor is, ha némileg megtépázta. Habár, ahogy mondtam, elenyésző esetben fordult elő, a második szériát egy még erősebb, speciális kartonból gyártattuk.

Milyen állatoknak ajánlott még az Eco- Cat ház?
Elsősorban cicáknak (95%-ban cicatulajdonosok vásárolják), de már tudjuk, hogy a görények is szeretik, és egy nyuszi is elfoglalta az Eco-Cat cicaházat, amikor a jogos tulajdonosa, a macsek, nem volt „otthon”. J

Ez egyedi tervezés Magyarországon?
Az Eco-Cat cicaházak formavédett termékek hazánkban és nemzetközi területen is, ami azt jelenti, hogy ezeket más, rajtunk kívül nem gyárthatja, mert első és egyedi volt a maga nemében és a Szellemi Tulajdon Nemzeti hivatalától megkaptuk a forma oltalmat a termékre, valamint a márkanevet is levédettük. A termék egyébként 100%-ban magyar, hiszen mi találtuk ki, és itthon gyártatjuk.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest