… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Óvakodjon a tisztességtelen online kaszinóktól

Óvakodjon a tisztességtelen online kaszinóktól

Az online szerencsejáték izgalmas és magával ragadó szórakozás lehet, amely egy kis szerencsével nemcsak lehetőséget nyújt némi pénz nyerésére, hanem abban is segíthet, hogy egy hosszú nap után kikapcsolódjunk picit. Az élmény azonban csak akkor lesz igazán élvezetes, ha odafigyelünk arra, hogy megbízható oldalakon játszunk. Ez azért is fontos, mivel megfelelő kaszinóval nagyszerű élményben lehet része a játékosoknak, és a szerencsén kívül nem kell aggódniuk semmi más miatt. (x)

Sajnos ebben az iparágban, mint ahogy általában ez minden szektorra jellemző, nem mindenki működik tisztességesen, az előírásoknak megfelelően. A legtöbb online kaszinóról elmondható, hogy a szabályok szerint jár el, megvédi a játékosait, és kifizeti az általuk nyert összegeket. Vannak azonban olyanok is, amelyek csak az általuk feltételezett gyors pénzszerzési lehetőségért vannak jelen a piacon.

Mindenkinek, aki akár csak alkalmanként is szerencsejátékot játszik az interneten, tisztában kell lennie ezzel a ténnyel, és tudnia kell, hogyan ismerheti fel a tisztességtelen kaszinókat. Ez azért is fontos, mert így sok problémától és az azzal járó kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat. Egy nem megbízható kaszinó kiválasztása a szórakoztató tevékenységet egy igazi rémálommá változtathatja. Ezért figyeljünk oda, hiszen mindez egy kis óvatossággal könnyedén elkerülhető.

A legfontosabb, hogy tudjuk, hogyan lehet felismerni a tisztességtelenül működő kaszinókat, így nem fog problémát okozni az, hogy távol maradjunk tőlük. Ennek egyik legegyszerűbb módja az, ha megnézzük, melyek az ajánlott online kaszinók Magyarországon. Ezeket a listákat számos szempont alapján állítják össze, amelyek mind nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy egy kaszinóról azt lehessen mondani, hogy megbízhatóan működik. Az alábbiakban szó lesz azokról a legfontosabb pontokról, amelyeket mindenképpen érdemes ellenőrizni, mielőtt regisztrálnánk és elkezdenénk játszani egy online kaszinóban.

Az első a szempontok közül a megfelelő engedélyek és licenszek megléte. Az online kaszinók számára számos szervezet adhat ki engedélyt, többek között az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága (UKGC), a Máltai Szerencsejáték Hatóság (MGA), Curacao kormánya vagy az Alderney Szerencsejáték Felügyelet stb. Az első dolog, amit ellenőrizni kell, az a kaszinó engedélye – van-e nekik, ki adta ki, és valóban törvényes-e. Nem is olyan ritka, hogy a szélhámos kaszinók engedélyt tüntetnek fel az oldalukon anélkül, hogy az valójában meglenne nekik. Ha valakinek kétségei vannak, ezt könnyen ellenőrizheti az adott engedélyező hatóság oldalán. Ha kiderül, hogy a kaszinó valótlanul állította, hogy megszerezte a szükséges licenszeket, akkor semmiképpen sem ajánlott azon az oldalon játszani.

Emellett az online kaszinó oldalak legtöbbje rendelkezik az un. Certification of Fairness igazolással is. Ez egy olyan tanúsítvány, amelyet független ellenőrző cégek állítanak ki az online kaszinó szolgáltatók számára arról, hogy tisztességesen működnek. A legjobb minősítésű auditáló cégek közé tartozik többek közt az eCogra; a GLI (Gaming Laboratories International) és az iTechLabs is. Ezek a cégek tesztelik a kaszinókat, és ellenőrzik, hogy az oldalon minden játék kimenetele véletlenszerű és tisztességes-e. Ha valaki arra kíváncsi, hogy egy kaszinó rendelkezik-e független minősítő cégek igazolásával, az erre vonatkozó információt általában megtalálja a honlapján.

Egy másik fontos dolog egy online kaszinó kiválasztásánál az, hogy ne dőljünk be az ígéreteknek. Régi mondás, hogy ha valami túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem az. Ez valóban érvényes az online szerencsejáték oldalakra is. A szélhámos kaszinók semmi mással nem törődnek, csak azzal, hogy új játékosokat vonzzanak, hogy azok pénzt fizessenek be a kaszinónál vezetett számlára. E cél elérése érdekében gyakran kínálnak olyan bónuszokat és promóciókat, amelyek túl jónak tűnnek ahhoz, hogy valaki kihagyja azokat. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nincsenek legális kaszinók, amelyek ilyen ajánlatokat is kínálnak, de a nagy, irreális ígéretek leggyakrabban a szélhámos szolgáltatók védjegyei.

Egy online kaszinó megbízhatóságáról sokat elárul a játékkínálata is, illetve az, hogy milyen szoftverfejlesztőkkel dolgozik együtt. A neves kaszinójáték-fejlesztők ugyanis csak olyan kaszinókkal lépnek partnerségre, amelyek biztonságosak, hiszen csak így tudják fenntartani jó hírnevüket. Ha tehát egy oldalon olyan fejlesztőktől találhatók játékok, mint például a NetEnt, a Playtech, a Microgaming vagy az Evolution Gaming, akkor jó eséllyel megbízható kaszinót sikerült választani.

Soha ne feledkezzünk el az általános szerződési feltételek, valamint a játékra és bónuszokra vonatkozó szabályok átolvasásáról sem. A legális kaszinók gondoskodnak arról, hogy a játékosok számára könnyen elérhető legyenek az összes szabály, amit tudniuk kell, mielőtt elkezdenek játszani, különösen, ha bónuszokról van szó.

Végül, de nem utolsósorban pedig figyeljünk arra, hogy milyen a kiválasztott oldal ügyfélszolgálata. Ha egy online kaszinó nem rendelkezik könnyen elérhető ügyfélszolgálattal, vagy az ügyfélszolgálati személyzet nem tud válaszolni egyszerű kérdésekre sem, az biztos jele annak, hogy valami nincs rendben. A tisztességes online kaszinók általában rendelkeznek egy GYIK oldallal, ahol rengeteg információ található, ami segíthet a regisztrációval, befizetéssel vagy játékkal kapcsolatos kérdésekben. Az ügyfélszolgálatuk munkatársai szívesen foglalkoznak minden problémával, és megbizonyosodnak arról, hogy a játékosok megértették a bónuszokhoz vagy promóciókhoz kapcsolódó fogadási követelményeket.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest