… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Volumetrics Diéta

Volumetrics Diéta

Ez a diéta azoknak ajánlott, akik különösen szeretik a zöldségeket és a leveseket. Ezekből ugyanis korlátlanul, annyit ehetünk, amennyi csak belénk fér!

Mennyit fogyhatsz vele?
Akár 2 kg / hét

A diéta 3 pillére – nincs több éhezés, egyél, amit szeretsz, tartós fogyás lesz az eredmény. Tehát arra épít, hogy az emberek alapvetően szeretnek enni, éppen ezért úgy tartja, hogy azok a diéták, melyek a mennyiséget szabályozzák, hosszú távon nem lehetnek hatékonyak. Barbara Rolls a módszer megálmodója úgy véli, meg kell találni azokat az ételeket, melyeket bátran ehetünk, miközben fogyunk. Lényeg: ezekkel kell elérnünk a folyamatos telítettség érzést. Két nagyon fontos dolgot azonban meg kell jegyezni – ezek az ételek legyenek nagyon alacsony kalóriatartalmúak, mint például a levesek és a saláta, valamint fogyasszunk sok-sok vizet, mely szintén a telítettség érzést biztosítja. Akiknek Barbara ezzel a módszerrel segített, néha többet ehettek, mint normál esetben, mégis folyamatosan fogytak, hiszen a trükk annyi, hogy nem az elfogyasztott étel kalóriatartalmától érezzük magunkat jóllakottnak, hanem az elfogyasztott mennyiségétől.

Előnye
Ha imádsz enni, akkor ezt a diétát neked találták ki, hiszen nem csak, hogy remekül működik, de még csak szenvedned sem kell közben. A mennyiségek nagyok, ezáltal az éhségérzet szinte eltűnik.

Hátránya
Mivel a legkevesebb kalória általában a zöldségben és gyümölcsben van, ezért ezeket nagyobb mennyiségben kell fogyasztani a fogyókúra során, tehát aki ezeket nem annyira kedveli, annak ez a diéta nem kedvez, ráadásul költségesebb is, hiszen ezekből az ételekből mindig frissen kell fogyasztani, tehát megterheli a pénztárcánkat.

Extra-tipp
Az állandó jóllakottság érzés miatt több energiánk is lesz, az ételek alacsony kalóriatartalma miatt pedig észrevétlenül fogyunk. Fontos tehát, hogy olyan ételeket találjunk, melyekben nincs sok kalória, viszont sok vizet tartalmaznak. Ilyen az uborka, paradicsom, joghurt, sovány túró. A leveseknek vezető szerepük van e diéta során!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest