… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Vibrációs tréninggel a csontok egészségéért

Vibrációs tréninggel a csontok egészségéért


A hát fájdalma az elsők között szerepel a táppénzre, vagy nyugdíjba vonulás okai között nemcsak Magyarországon, hanem szerte a világon. Gyógytornászhoz sokan nem szívesen fordulnak, így viszont a legtöbb panaszosnak marad az állandó gyógyszeres kezelés. Pedig a számok rémisztőek: a felnőtt lakosság 60%-a legalább egyszer már szenvedett derékfájásban, a hátfájás pedig a lakosság 80% -át érintő probléma. Ahogy a gyógytornász mondja, kétféle ember létezik: aki hátfájós, és aki lesz. Könnyű volna azt tanácsolni az összes gerinctájéki panaszokkal küzdő embernek, hogy sportoljon többet, erősítse a hát- és hasizmait rendszeres testedzéssel. Ez már mindenkinek a könyökén jön ki, de a legtöbbjüknek sem ideje, sem pénze, sem elég akaratereje nincsen a gyökeres életmódváltáshoz. Az 1980-as moszkvai olimpia előtt sportorvosok kifejlesztettek egy akkor még csodaeszköznek számító vibrációs trénert, amivel hatékonyan, és gyorsan lehet megerősíteni a sérült sportolók izomzatát. Akár már 4-5 edzés után. A Fitvibe teljestest vibrációs tréner ennek a legmodernebb, e továbbfejlesztett változata, amely már Budapesten is elérhető. Ez egy speciális, kb. 1 méter átmérőjű pad, amely 3 dimenzióban rezeg. A személyre szabott gyakorlatokat ezen kell végezni, a gép pedig megmozgatja a szervezet legeldugottabb izmait, azokat is, amelyeket semmilyen hagyományos sporteszközzel nem tudnánk edzeni.

„A VibroCity edzései egyszerre nyújtanak megoldást a fogyni vágyóknak, a mozgásszervi műtétekre váró betegeknek, és a sérülésekből gyógyulóknak.

A hatás annyira intenzív, hogy elég kétnaponta 20 perc tréning a pozitív változáshoz. Ennyi már bárkinek belefér még akár az ebédidejébe is, ráadásul semmilyen drasztikus életmód-váltás nem szükséges a látványos és gyors eredményhez. A vibrációs tréner másodpercenként 20-60 izom összehúzódást hoz létre. Ez olyan, mintha másodpercenként 20-60 felülést, guggolást, súlyemelést végeznénk. Egyszerre! Míg a hagyományos tréningekkel az izomrostok 40 százaléka jön mozgásba, itt legalább 90 %-a, így sokkal hamarabb erősödnek a gerincet támasztó izmok: tehát gyorsabb a gyógyulás és a fájdalom csökkenése is.  Vagyis hamarabb hagyhatóak el például a drága fájdalomcsillapítók, időigényes orvosi vizsgálatok. Akár gyógytorna helyett is, műtétek előkészítésekor vagy rehabilitációra is szívesen ajánlják a szakemberek az időigényes kezelésekkel szemben. „A VibroCity edzései egyszerre nyújtanak megoldást a fogyni vágyóknak, a mozgásszervi műtétekre váró betegeknek, és a sérülésekből gyógyulóknak. Túlsúlyos, mozgáskorlátozott betegeknek megfelelő szelektív izomedzés és fogyókúra. Protézisek beépítése előtt kiváló a sorvadt izmok tréningezésére. Műtétek után hatékony izomedzés a gyógytornász és edző együttműködésével.” – magyarázza Pető Éva, a SzeverMed rendelő vezető gyógytornásza, aki szerint tényleg a  XXI. század edzésformája a vibrációs tréning, amit a hagyományos nagy edzőtermeket nem kedvelő idősebb korosztály tagjainak is kifejezetten ajánl, persze csak megfelelő orvosi, gyógytornászi konzultáció után.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest