… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Vedd könnyedén a tavaszi méregtelenítést!

Vedd könnyedén a tavaszi méregtelenítést!

A hosszú tél után nagyon fontos, hogy szerveztünk feltöltődjön vitaminokkal, gyümölcsökkel és zöldségekkel és méregtelenítsünk egy kicsit!

Friss ébredés
A méregtelenítő napokat legjobb hétvégére vagy szabadnapokra tenni. Ugyanis minél tovább lustálkodsz, annál kevesebb idő marad arra, hogy azon törd a fejed, hogy mikor lesz már holnap, amikor újra ehetsz. Aludj, ameddig csak tudsz, pihenten könnyebb lesz helyesen cselekedned és táplálkoznod!

Válassz jól!
Könnyű elveszni a tisztítókúrák variációiban, főként, hogy sorra jönnek az újabb irányzatok. A lényeg, hogy olyat válassz, ami számodra testhezálló. Ha utálod a gyümölcsöt, akkor ne tarts gyümölcsnapot, ha nem tudsz lemondani a rágás élményéről, akkor ne fogj léböjt-kúrába.

Amit lehet, azt kell is!
A méregtelenítés nem azt jelenti, hogy egész nap semmit sem fogyaszthatsz. Persze, ha léböjt-kúrán vagy, akkor kicsit nehezebb, de figyelj arra, hogy legalább 2 óránként igyál a megengedett folyadékból. Ha ehetsz is, akkor ugyanígy tartsd be az időpontokat.

Foglald el magad!
Nyilván már a tudattól is szenvedsz, hogy a mai nap a lemondásról szól. Azonban ha elvonatkoztatsz a ténytől, hogy megvonod a tested sok-sok finomságtól, akkor könnyen viseled majd. Készíts egy tervet egész napra és cselekedj ennek alapján!

Tervpontok
A legfontosabb, hogy először azt írd össze, hogyan szeretnéd tölteni a napodat. Benti vagy kinti programok? Egyáltalán mennyire érzed majd erősnek szervezetedet a mozgáshoz… stb. Majd találd ki, hogy kivel szeretnéd csinálni mindezeket, vagy esetleg szívesebben lennél egyedül?

Készülj fel a fáradtságra!
Ne lepődj meg, ha hirtelen rád tör a fáradtság. Ez a szervezet természetes reakciója, vagyis a tisztulási folyamat velejárója. Ha nagyon kevés táplálékot veszel magadhoz még az is előfordulhat, hogy megszédülsz. Dőlj le egy kicsit, így hamar megszűnik ez a kellemetlen állapot!

Ne engedj a csábításnak!
Ha nem tudsz otthon maradni, akkor szembe kell nézned a ténnyel, hogy a munkahelyeden enni fognak körülötted. Ez csábító, pláne, ha még kínálgatnak is. Legyél határozott, tudj nemet mondani. Sokat segíthet, ha egy palack ásványvizet teszel az asztalodra, és amikor rád tör az éhség, iszol belőle.

Szép álmokat
Végre eljött az este és kitartóan végigcsináltad a méregtelenítő napot. Most jutalmazd meg magad valamivel. Ez lehet egy forró, illatos fürdő, vagy a párodtól kapott kényeztető masszázs. Ezek segítik az elalvást, főként, ha elkortyolsz mellé egy csésze citromfű teát.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest