… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Tavasszal könnyebb fogyni, te is kezdj neki időben

Tavasszal könnyebb fogyni, te is kezdj neki időben

A tavaszi időszakban nem csupán minden eddiginél aktuálisabb téma a fogyás, szerencsére sokkal könnyebb is az életmódváltás, mint korábban. Most már ne halogasd a változtatást, ideje félretenni a kifogásokat!

Tavasszal már könnyebb fogyni, mert…

… több a zöldség
Szerencsére már messze nem csak a savanyúságokra és a mirelit zöldségekre kell támaszkodnod, sőt, az íztelen „friss” zöldségeket is elfelejtheted. Tavasszal végre ellepik a polcokat az ízletes és egyre finomabb, lédúsabb zöldségek, amikből egyenesen öröm egy könnyű salátát készíteni. A zöldségek ráadásul a legjobb barátaid lehetnek, hiszen rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagok, kalóriát alig tartalmaznak és rendkívül változatosan elkészíthetőek.

… több a gyümölcs
Bár a diéta során a gyümölcsökkel nem árt vigyázni, a vacsorát kivéve ezek a finomságok is tökéletesen megállják a helyüket. Édes ízüknek köszönhetően leküzdhető általuk a csokoládé iránti vágy, ami nagy előny a diétázók számára. Szerencsére tavasszal már messze nem csak az aszalt gyümölcsökre támaszkodhatsz, és szép lassan az unalmassá váló narancsot, mandarint is elfelejtheted. Bár az igazán fenséges gyümölcsökre még várni kell néhány hónapot, a most piacra kerülő finomságokkal könnyedén kiválhatsz akár egy komplett étkezést is.

… a forró csoki már, a fagyi még nem csábít
Nos, igen, télen sokan hajlamosak kicsit elfeledkezni a kalóriákról, aminek főleg a hosszú pulóverek és vastag ruhák állnak a hátterében. Tavasszal már egyre kevesebb az extra réteg, így ideje a kalóriadús finomságokat háttérbe szorítani. Szerencsére, ahogy jön a meleg, úgy kívánjuk egyre kevésbé a forró csokit, a méretes tejeskávékat, viszont a hatalmas gombóc fagyik sem csábítanak még. Ezzel szemben a szervezetünk sokszor sóvárog a frissen facsart gyümölcslevek iránt, így aztán nem is lesz nehéz visszaszorítani a kalóriákat.

… többet lehet mozogni
Tavasszal nem csupán igény jelentkezik a mozgáshoz, több lehetőség is nyílik meg előttünk. Eleve nem kell leküzdeni a hidegtől való undorunkat, tehát nem kell órákon át győzködni magunkat, hogy futni mínusz fokokban is jó. Most már elég pulóver és akár társaságban is élvezhetjük a friss levegőt. Ezen felül is előny, hogy ilyentájt valóban megmozdul a nagy átlag, nem lesz nehéz olyan társat találni, aki motivál az edzések során, vagy egyáltalán rávesz arra, hogy ismét nekiláss a sportnak.

… szívesebben vagy a szabadban
A hideg hónapokban hajlamosak vagyunk bekuckózni, otthon maradni egy jó könyv, némi nassolnivaló és egy vastag pléd társaságában. Ennek is megvan a maga varázsa, de azért amikor végre melegen sütnek az első sugarak, és nyílni kezdenek a virágok, az ember lánya sokkal szívesebben tartózkodik a szabadban. A sétával energiát égetünk, és ha nem otthon ülünk álló nap, akkor az is esélyes, hogy nem nassolunk feleslegesen. Szervezz minél több szabadtéri programot, hiszen ez nem csak feltölt lelkileg, hanem észrevétlenül hozzájárul a diétád hatékonyságához.

Szabó Böbe írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest