… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Szuper tippek a nyári edzéshez- Hogyan mozogjunk a nyári hőségben

Szuper tippek a nyári edzéshez- Hogyan mozogjunk a nyári hőségben

Nincs semmi sem fárasztóbb és megterhelőbb, mint a legnagyobb nyári hőségben egy kiadós edzést végigcsinálni. Ezen egyáltalán nincs mit csodálkozni, hiszen a hőmérséklet és a páratartalom emelkedése nem a legjobb segítőtárs a jól megszokott, mindennapi mozgásunk elvégzéséhez. Szerencsére mi tudjuk, hogyan segítsünk neked abban, hogy a néha őrült forróság ellenére is át tudd vészelni a nyári edzéseket.

A légáteresztő ruhák fontossága
Nem számít, hogy mennyire triviálisnak és közhelyesnek is hangzik, de sosem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a megfelelő ruha kiválasztása. Érdemes tehát beszerezni egy szuper légáteresztő, lélegző nyári edzőruhát, amely elszívja tested felületéről a nedvességet, ezáltal szárazon tart, mégis hűsít. Egy fehér sapka vagy kalap beszerzése is elengedhetetlen, mivel nagyon fontos, hogy fejünket védjük a forró nyári naptól, hogy megelőzzünk egy esetleges napszúrást és annak minden negatív hatását.

Rövidítsd le az edzéseket!
A nyár nem az órákon át tartó, szabadban végzett mozgások ideje, ilyenkor érdemesebb inkább lerövidíteni az edzéstervet, illetve, ha napi időbeosztásod engedi, esetleg két részre bontani a napi edzésidőt: reggel és este is, a nagy meleg előtt, illetve után is jól eshet egy kis mozgás, és így még az edzés időtartamát sem kell drasztikusan csökkentened.

Az elengedhetetlen hidratálás
Fitnesz szakemberek szerint a folyadékpótlás elengedhetetlen. Igyunk minimum 2-3 liter folyadékot naponta, edzés közben és után pedig különösen figyeljünk arra, hogy bevigyük a szükséges folyadékmennyiséget, hiszen elengedhetetlen az edzés közben kiizzadt folyadékmennyiség azonnali pótlása. Ha nem iszunk eleget, akkor a fokozott fizikai megterhelésnek köszönhetően könnyen megszédülhetünk, illetve gyorsabban kaphatunk napszúrást is. Így akármilyen mozgást is végezzünk, mindig gondoskodjunk róla, hogy legyen egy kis hűsítő folyadék a palackunkban. Tipp: szerezzünk be egy termoszt, így a legnagyobb hőségben tovább hidegen tarthatjuk innivalónkat.

Alkalmazkodjunk edzésünkkel az aktuális szezonhoz, készítsünk külön nyári programot
A legjobb módja annak, hogy átvészeljük a nyári edzéseket, hogy nyáron is mozoghassunk kedvünkre, ha átváltunk egy nyárbarát edzéstervre. Ilyen lehet az úszás, a kerékpározás, a görkorizás, a túrázás, a stretching vagy a jóga. Ezek is teljes értékű mozgások, ugyan úgy segítenek formában tartani, mégis kicsit könnyedebbek, és még kiváló közös programot is lehet belőlük varázsolni összekötve a kellemest a hasznossal, hiszen nincs is jobb egy strandolással, napozással összekötött úszásnál a barátnőkkel, vagy egy hétvégi biciklitúránál a párunkkal vagy a családdal.

A hideg zuhany csodája
Egy szuper frissítő hideg zuhany az edzés előtt segít lehűteni a szervezeted, és tovább úgy is tartani a nyári forróságban. Érdemes hajad is bevizezned, így az a mellett, hogy tovább hűsíti a szervezeted, még a napszúrást is segít elkerülni. Tipp: tölts meg egy kis flakont vízzel, és, ha úgy érzed, hogy kezd felhevülni a szervezeted, spriccelj belőle a testedre, illetve fejedre néhányat.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest