… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Szülés után is csúcsformában

Szülés után is csúcsformában

A gyermekáldás fantasztikus dolog és talán az egyik legszebb időszak egy nő életében. Viszont szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy testünk megváltozik, bőrünk veszítrugalmasságából. A kisbabával sajnos felesleges zsírpárnákat is kapunk ajándékba, amit egy idő után már nagyon nehéz elfogadni.

A test és a lélek harmóniája nagyon fontos minden ember számára, egy nőnek pedig különösen lényeges, hogy miután anya lett, ugyanúgy vonzó nőnek is érezze magát egy időben. Kezdetben csak a sztárok számára volt elengedhetetlen, hogy alakjukat minél előbb visszanyerjék a szülés után, de ma már minden nőnek megvan a joga és lehetősége, hogy kismamaként is fantasztikusan nézzek ki és plasztikai műtéttel ismét régi formáját hozhassa. A beavatkozások nem csak külsőnket változtatják meg, de egyben javíthatják az önmagunkról alkotott képet. A plasztikai sebészet lényege-, célja pedig éppen az, hogy a lelki egyensúlyt és önbizalmat helyreállítása, hogy női vonzerőnket minél tovább megőrizhessük. Egy önmagával elégedett anya képes csak gyermeke felé önbizalmat és magabiztosságot sugározni. A szülés a nőiesség kiteljesedése, de éppen a terhesség alatt bekövetkezett változások akadályozhatják meg ennek átélését.

A legnépszerűbb és leggyakoribb korrekciók, beavatkozások szülés után:

Stríák
A legszembetűnőbb változás egy terhesség alatt a növekedő pocak, melyen a bőr gyakran nem bír a „teherrel”, így azon úgynevezett stríák, terhességi csíkok jelennek meg. Ezt megelőzendő, érdemes speciális jó minőségű krémeket használni, de sajnos ez sem garancia arra, hogy nem reped szét a bőr terhesség alatt vagy éppen szülés után, csúnya vörös csíkokat okozva ezzel. Az Ilyen a formám sztárja, Jennifer Lopez pocakja is hatalmasra nőtt mikor ikreit várta, így neki is szembe kellett néznie a ténnyel, hogy bizony bőre nem bírta a gyors növekedést és csúnyán becsíkozódott. Amint orvosa engedélyezte számára a szépészeti műtétet, nem várt tovább és bizony felfeküdt a műtőasztalra. A stríák kialakulása nagy mértékben függ genetikai adottságoktól, így sok esetben a legnagyobb odafigyelés és gondos ápolás ellenére is megjelenhet. Jennifer mivel alapvetően hajlamos a hízásra és már közel járt a negyvenhez, így számított rá, hogy szükség lesz a szülés után egy-két beavatkozásra. A stríák eltüntetését a legtöbb esetben egyébként összekötik a hasplasztikával és a mellfelvarrással. A műtét során a  felesleges bőr eltávolítják, így a megmaradt bőr feszesebbé válik, a csíkok pedig (amelyeket eltávolítani nem lehet) halványodnak és kevésbé lesznek feltűnőek.

Hasplasztika
A hasi terülten a bőr nyúlása gyakran együtt jár a zsírfelesleggel, melytől sok esetben még diéta és rendszeres mozgás esetén sem lehet megszabadulni. A has plasztikázásának lényege, hogy a hason a zsírfelesleget a has bőrfeleslegével együtt távolítják el. Amennyiben szükség van rá, akkor a beavatkozás zsírszívással is kiegészíthető, mely egy ülésben elvégezhető műtét. Eredményül a megmaradt bőr feszessé válik és a zsírfelesleg eltávolítása után a hasfali izomzat helyreállítása következtében a has formája visszanyeri eredeti alakját. Még a macskanőnek, Halle Berrynek sem sikerült teljesen visszanyernie a formáját, miután életet adott gyönyörű kislányának: „Rengeteget tornáztam és koplaltam, de nem tudtam teljes mértékben eltüntetni a felesleges zsírpárnákat a hasamról, ezért úgy döntöttem, hogy plasztikáztatom a hasamat, mielőtt depressziós kismama lennék. Számomra nagyon fontos az alakom, maximalista vagyok, és csak akkor vagyok nyugodt, ha tudom, hogy minden területen kihoztam magamból a legtöbbet.”

Zsírleszívás
A nők többsége az elhízástól fél a legjobban, ha szóba kerül a terhesség. A hormonváltozások, a rossz táplálkozás bizony elősegítik, hogy a szülés után súlyproblémákkal küzdjünk. A zsírleszívás tökéletesen alkalmas arra, hogy a leginkább érintett területekről, úgymint csípő, has, combok, eltüntesse a felesleges zsírpárnákat. A műtétek érdekessége, hogy az eredmény nem azonnal látszódik, mert a beavatkozás után duzzanat keletkezik. Így néhány hónap múlva lesz látható a végleges eredmény. Szoptatás alatt nem ajánlott semmilyen műtétet végeztetni, érdemes megvárni, amíg a hormonok helyreállnak, ahogy Ashlee Simpson is tette. Bár a mindig is vékony lány, nem gondolta, hogy kisfia születése után 13 kiló súlyfelesleg marad rajta: „Őrült diétába kezdtem, így le is fogytam néhány kilót, de voltak olyan területek, melyekről nem akart eltűnni a felesleg. Az orvostudománynak és a plasztikai sebészetnek köszönhetően azonban most újra bombaformában vagyok.”

Mellplasztika
A leggyakoribb műtét a mellplasztika. A szülés és szoptatás után, részben a hormonális változások következtében, a mell mérete és alakja minden esetben megváltozik. A mell a nőiesség egyik szimbóluma, ezért feszességének megőrzésé érdekében sokat tehetünk a különböző ápoló készítményekkel a terhesség alatt és a szoptatás időszakában is. Utóbbi befejeztével már hamarosan stagnál a megváltozott mell mérete és formája, így ekkor érdemes konzultálni a sebésszel a mellkorrekcióról. Britney Spears két szülés után meglehetősen elhanyagolta magát és sokáig nem foglalkozott azzal, hogy visszanyerje nőiességét. Zenei karrierjének folytatása előtt döntötte el, hogy sebészkés alá fekszik és elmondása szerint nem bánta meg: „Mivel már volt egy mellnagyobbító műtétem, nem féltem a beavatkozástól, pusztán elhanyagoltam magam. Visszagondolva már bánom, hogy nem előbb szántam rá magam, hogy újra megműttessem a melleimet, mivel most ismét nőiesnek és szexinek érezem magam.”

Hozzászólások

Pin It on Pinterest