… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Relaxáló programok a hideg hónapokra

Relaxáló programok a hideg hónapokra

Ősszel a hideg, hűvös napokon az ember lánya legszívesebben ki sem mozdulna otthonról, ám ezzel a kiváltsággal csak kevesen élhetnek. A negatív érzelmeket, érzéseket mindenképpen ajánlatos rendszeresen kompenzálni, például tartalmas, egyedül és társaságban egyaránt űzhető programokkal.

 Jó ötlet a szauna
Az elmúlt hónapokban valószínűleg egyáltalán nem, vagy csak minimális mennyiségben szántál időt a szaunázásra, ami abszolút érthető. Ősszel és télen azonban nem csupán aktuálissá válik ez a program, hanem sokszor szó szerint kívánja az élményt a test és a lélek – ne mondj ellent neki te se! A hideg hónapokban nem csak tökéletes időtöltés a szaunázás, hanem egyúttal remek immunrendszer erősítő, pihentető és méregtelenítő program is, úgyhogy nem érdemes spórolni vele.

Társaságban, vagy egyedül, finn vagy infraszaunában, teljesen mindegy, a lényeg, hogy akár jutalom, akár egyszerű kikapcsolódás gyanánt, de szánj időt erre a kellemes szépség- és egészségápolási rutinra.

Irány a wellness részleg
Amennyiben van rá módod, mindenképpen szerencsés, ha időnként az uszodák, élményfürdők wellness részlegét látogatod meg, de egyébiránt otthon is bármikor készíthetsz saját wellness központot. Mindehhez frissen mosott, illatozó törölközők, gyertyák, habfürdő, fürdősó szükségeltetik, na meg persze lazító zene, kellemes könyv, esetleg egy pohár finom bor.

Egy óra múlva garantáltan úgy fogsz kiszállni a forró kádból, mintha kicseréltek volna. Ha fokoznád a hatást, vess be bőrradírt, arc- és hajpakolást, és persze gondosan testápolózz, így a bőröd is meghálálja a gondoskodást. Időnként pedig engedj meg magadnak némi extrát, akár a kozmetikusodnál, akár egy gyógymasszőrnél, csontkovácsnál.

Teázás és kávézás felsőfokon
A nagyvárosokban nem okoz gondot bárhol és bármikor beülni egy hangulatos kávézóba, teázóba, ám az ország többi területén már ennyire nem feltétlenül egyszerű a helyzet. Persze aki keres, az talál, s akár némi utazás árán, de egész biztos be tud ülni egy hangulatos cukrászdába, ahol egyedül is kényelmesen eltöltheti az időt. Mindezt te is kipróbálhatod, ha a társaságot mellőznöd kell, akkor a kedvenc újságod mellett fogyaszthatod el az ínyenc falatokat és a finom italokat. Persze akár otthon, a négy fal között is sort keríthetsz erre a programra, hiszen az áruházakban, gyógynövényboltokban igen jó minőségű teákat vásárolhatsz, amiket a kandalló mellett ücsörögve, vastag plédbe bugyolálva elfogyaszthatsz. Az pedig csak rajtad múlik, mivel ütöd el az időt: a kedvenc sorozatodat nézed, olvasol, vagy éppen zenét hallgatsz? Mindegy, csupán az a fontos, hogy szánj időt magadra.

Kényelmes torna otthon
Ősszel is fontos, hogy ne csupán a lelkünket és a szépségünket, hanem az egészségünket is ápoljuk, hiszen ez az alapja mindennek. Minderre kiváló lehetőséget nyújt a sportolás, amit a hideg hónapokban nyugodtan lecserélhetünk, vagy kiegészíthetünk otthoni tornával. Ha nincs kedvenc edződ, akkor itt a kiváló alkalom, hogy új inspirációk után nézz az interneten, akár a videómegosztón, akár képkereső oldalakon szerezd meg a motivációdat. A test átmozgatása kikapcsol, boldogsághormont termel, s nem utolsó sorban ápolja az önbizalmadat, ami igen nagy pluszpontot jelent. A levezetést szánd a relaxálásra, akár meditáció, akár jógagyakorlatok formájában.

Szabó Böbe írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest