Notice: Undefined index: full in /var/www/lifemagazin.hu/wp-includes/media.php on line 215

Notice: Undefined index: full in /var/www/lifemagazin.hu/wp-includes/media.php on line 216

Notice: Undefined index: full in /var/www/lifemagazin.hu/wp-includes/media.php on line 217

Notice: Undefined index: full in /var/www/lifemagazin.hu/wp-includes/media.php on line 218

Notice: Undefined index: full in /var/www/lifemagazin.hu/wp-includes/media.php on line 215

Notice: Undefined index: full in /var/www/lifemagazin.hu/wp-includes/media.php on line 216

Notice: Undefined index: full in /var/www/lifemagazin.hu/wp-includes/media.php on line 217

Notice: Undefined index: full in /var/www/lifemagazin.hu/wp-includes/media.php on line 218

Notice: Undefined index: full in /var/www/lifemagazin.hu/wp-includes/media.php on line 215

Notice: Undefined index: full in /var/www/lifemagazin.hu/wp-includes/media.php on line 216

Notice: Undefined index: full in /var/www/lifemagazin.hu/wp-includes/media.php on line 217

Notice: Undefined index: full in /var/www/lifemagazin.hu/wp-includes/media.php on line 218

… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Őszi immunerősítő tippek

Őszi immunerősítő tippek

Néha úgy érzed, hogy kicsúszott a lábad alól a talaj? Nem találod a helyed, nem tudsz mit kezdeni magaddal vagy a szabadidőddel? Ilyenkor még a jó tanácsok is bosszanthatnak, de összeállítottunk egy olyan listát, amiből te is találsz kedvedre valót. Próbálj változatni a hozzáállásodon és máris egy egészen más életet élhetsz.

1. Szelektálj!
Az emberek szeretnek felhalmozni és gyűjtögetni dolgokat, hát te ne tedd ezt! Csinálj nagytakarítást, szelektálj, dobálj ki olyan dolgokat, melyeket már évek óta nem használtál, csak tologattál, hogy jó lesz még valamire. Ha valamit sajnálsz eldobni, akkor ajándékozd el vagy adj fel hirdetést az interneten. Kezdd apró dolgokkal, például rakj rendet a zoknis fiókodban, s így haladj a nagyobb dolgokig és helységekig. Azt mondják, hogy akinek a lakásában és a személyes holmijai között rend van, annak nagyobb az igénye a külsejével kapcsolatban és nem utolsó sorban a lelkében és a fejében is tisztaság uralkodik.

2. Legyél spontán!
Néha az azonnali döntések a legjobbak. Ha túl sokáig gondolkodunk valamin, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy a rosszat választjuk. Könnyen elveszünk a részletekben, ha mindent megfontolunk, s lehet, hogy egy jó lehetőséget szalasztunk el azzal, hogy halogatjuk napról-napra a döntéshozatalt. Lássuk be, hogy van valami izgalmas a spontaneitásban, gondolj csak a love story-kra, ahol az őrült szerelmes sem gondolkodik és valahogy mindig jól alakulnak a dolgai. De ugyanúgy a fontosabb döntéseknél, mint egy új állásnál vagy lakásvásárlásnál is a túl sok hezitálás nem biztos, hogy a legjobb eredménnyel zárul.

3. „Kedvenceink”
Egy felmérés alapján azok, akik kutyát vagy macskát tartanak, sokkal jobb egészségnek örvendenek, alacsonyabb a vérnyomásuk és a koleszterinszintjük. Hogy mi okozza? Talán a szeretet és a hála, amit ezektől a kis kedvencektől visszakapunk a gondoskodásért cserébe. Illetve az egyik legjobb párkeresési módszer a kutyasétáltatás. Akár a Margit-szigetre vagy egy parkban kijelölt helyre viszed a kutyust, máris megvan a közös téma, ha felbukkan egy jóképű „kutyatulajdonos”.

4. Reggelizz!
Az egészséges étkezés aranyszabálya, hogy ne indulj el otthonról reggelizés nélkül. Ez sokunknak nem megy, mert nem érzünk éhséget, pedig ez a nap legfontosabb étkezése. Próbálj rendszeresen enni, egyszerre kisebb adagokat, s minden étkezésed tartalmazzon valamilyen formában gyümölcsöt vagy zöldséget.

5. Kelj fel korábban!
Húzd fel az ébresztőórád (vagy állítsd be a telefonodat) 30 perccel korábbra. Elképesztő, hogy mennyi mindent el lehet intézni napi plusz félóra ébrenléttel. Például elmosogathatod az esti vacsora után megmaradt edényeket, elkészítheted az egészséges tízóraidat, vagy lemehetsz a konditerembe futni.

6. Fogadj személyi trénert!
Ha már az edzést említettük, vajon hatékonyan kihasználod a fitness-ben töltött időt? Legtöbben elvesztjük a motivációt, ha cél nélkül, egyedül edzünk. Ebben lehet segítségünkre egy személyi edző, aki változatos edzéstervvel visszaadja lelkesedésünket és kitartásra ösztönöz. Így nem kínszenvedés, hanem élmény lesz minden edzés.

7. Ne keseregj és több barátod lesz!
Sokan mindenben hibát keresnek és találnak is. Mi, magyarok sajnos elég pesszimista nemzet vagyunk, de ezen könnyen változtathatunk. Ha nem sajnáltatjuk magunkat állandóan, hogy rossz a munkahelyünk, hogy fáj a fejünk, stb., akkor könnyebben találunk barátokat. Gondold végig, te is szívesebben töltöd az időt optimista emberek társaságában. Arról nem is beszélve, hogy ha pozitívan gondolkodunk, egészségesebbek, boldogabbak és sikeresebbek leszünk.

8. Ami jár, az jár…
Egy angol felmérés szerint a társadalom 45%-a fél panaszt tenni például egy étteremben, ha nem a megfelelő szolgáltatásban részesül. Pedig ez a félelem alaptalan, mert jogunk van azt kapni, amiért megfizetünk. Már csak azért is tegyük szóvá, mert lehet, hogy tévedésből vagy félreértésből hibáztak, és nem szándékosan. Éppen ezért udvariasan és barátságosan tegyünk mindezt, így várhatóan a reakció is hasonló lesz. S mit veszíthetsz? Legfeljebb a félelmeidet.

9. Mondj igent!
Nemet mondani könnyű, sokszor megkönnyíti életünket. Viszont lehet, hogy jó dolgokból maradunk ki, ha visszautasítunk egy ebédet, csak azért, mert nincs kedvünk kimozdulni. Nem megyünk moziba a barátainkkal, mert esik az eső. Ezek olyan apró dolgok, amelyek nem jelenthetnek akadályt számunkra, viszont kedves élményektől foszthatnak meg. De ugyanígy mondj igent egy állásajánlatra, megéri kockáztatni, mert nem tudhatod, hogy milyen, amíg ki nem próbáltad.

10. Ebédelj!
Ne gondold azt, hogy az ebéd időpocsékolás. Egy kérdőív alapján az irodai alkalmazottak 20%-a egyáltalán nem eszik napközben vagy az asztalánál elfogyaszt egy ötperces ebédet. Mindenkinek jár az ebédszünet, aki napi 6 óránál többet dolgozik. Ezért ne sajnáld az időt a normális étkezéstől, ha van rá mód, menjetek ki az irodaépületből. Kiszakadni a munkából egy rövid időre energiabombaként hat a délutáni tevékenységedre. Bátorítsd a kollégákat, hogy fedezzétek fel együtt a környéken lévő étkezési lehetőségeket.

11. Mosolyogj!
Azt mondják, hogy a mosoly a legrövidebb távolság két ember között. Ajándékozzunk meg másokat mosolyunkkal, ez igazán nem kerül semmibe, és mégis örömet és vidámságot vihetünk a szürke hétköznapokba. Azért, mert beköszöntött az ősz, még nem kell mindent borúsan látnunk.

12. Kapcsold ki a tévét!
Te is azok közé tartozol, akik munkából hazaérve még le sem vették a cipőjüket, de már bekapcsolták a tévét? Egy átlagos napon 3,6 órát töltünk a tévé előtt, ez évi két teljes hónapot jelent. Kicsit soknak tűnik ennyi időt elfecsérelni az életünkből sorozatokra, reklámokra. Fogadd meg, hogy minden második este valami mást csinálsz, felhívod a barátokat, süteményt sütsz vagy elmész sétálni és egyszerűen csak gyönyörködsz az ősz színeiben.

13. Elő a biciklit!
Az uniós országokban egyre több pénzt fordítanak a kerékpárutak építésére. Már Magyarországon is bővült az úthálózat, és várhatóan egyre több helyre eljuthatunk biciklivel az elkülönített utakon. Ha lehetőséged van, akkor menj biciklivel munkába, így nem kell a tömegben ácsorognod a buszon, vagy a dugóban ülnöd. Nem kell buszbérletre vagy benzinre sem költened. Letudhatod az aznapi edzést is, hiszen egy óra alatt intenzitástól függően akár 200-400 kalóriát is égethetsz.

+ 1 tipp: Vágj bele!
A lista végére értünk, de a következő hónapban újabb 13 tippel szeretnénk szebbé és egyszerűbbé tenni az életedet. Reméljük, hogy hasznosnak érezted és néhány tippet már azonnal magadévá tettél, valamint a jövőben is inspirálóan hatnak majd rád. Tehát vágj bele és ha úgy érzed, hogy sikeresebb és boldogabb lettél valamelyik ötlettől, örömmel vennénk ha megosztanád velünk!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest