… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Négy egészségügyi és szépség kezelés, ami életet menthet

Négy egészségügyi és szépség kezelés, ami életet menthet

Sokan nem is gondolnák, hogy néhány egyszerű kozmetikai kezelés, vagy masszázs  akár  évekkel meghosszabbíthatja életünket! A most következőkben bemutatjuk azokat a  kezeléseket, melyek nagyban hozzájárulnak a jó közérzet, valamint az egészség fenntartásához!

Masszázs a stresszmentes életért
Köztudott, hogy a stressz igazi baltás gyilkos lehet, ha nem kezeljük megfelelően. Amerikai szakértő orvos Lena Bratschi szerint, sokan testünkben robbanásra kész feszültséggel sétálgatunk, ami befolyásolja nemcsak a testtartást,  de azt is ahogyan munkahelyünkön ülünk, a vérkeringést, egész lényünket, viselkedésünket. Mindezeknek hosszú távon komoly következményei lehetnek. A rendszeres masszázs segít oldani a felgyülemlett feszültséget és az immunrendszert is hatékonyan erősíti. A limfatikus masszázs megtisztítja a testet a méreganyagoktól, a különböző illóolajok fokozzák a méregtelenítést, és jótékony hatással vannak a sérült izmokra. De milyen gyakran járjunk masszázsra? Igazán stresszes, mozgalmas életvitel mellett a szakértő szerint érdemes heti egy alkalmon elgondolkozni, de a havi egy kezelés is már hozzájárulhat a fizikai és mentális egészség fenntartásához.

Arckezelések a méreganyagok ellen
Bőrünk tükrözi legjobban egészségi állapotunkat. A fent említett stressz és a szennyezett városi levegő mind-mind hozzájárul a problémás bőrhöz, ami nem csak a mellékszereplős pattanásokat jelenti. A méreganyagok ugyanis eltömítik a pórusokat, és számos kárt okoznak a véráramban. A megfelelő tisztító, és hidratáló kezelések jelentősen javítják nem csak a bőr, de az egész test egészségügyi állapotát is. A különböző kezelések során a méreganyagoktól megtisztul a szervezet. A szakértő szerint nagy városi életmód, vagy sok utazás mellett érdemes havonta akár kétszer is személyre szabott arckezelésnek alávetni magunkat.

Manikűr a betegségek korai felismeréséért
A körmök számos dolgot elárulnak életmódunkról, és hatékony indikátorai lehetnek a különböző betegségeknek. A sötét sávok a körmön pl. bőrrák jelei lehetnek, a körömforma változása pedig alkoholmérgezést utalhat, de akár a vérben lévő alacsony oxigénszintet is jelezheti. Mindezek tehát azt jelenthetik, hogy körmeink  jelzik, hogy őrületes változások zajlanak testünkben. A rendszeres manikűr azért fontos, mert a szakember ezeket a változásokat könnyebben kiszúrhatja, és így akár több komoly betegség is időben diagnosztizálható.

Mozgás az elhízás és a csontritkulás ellen
A mozgásszegény életmód amellett, hogy elhízáshoz, és gerincbántalmakhoz vezet, még  a csontritkulás esélyét is növeli. A rendszeres edzés növeli a csontsűrűséget, így csökkenthető vele a főként idősebb korban bekövetkező csontritkulás. Az elhízás elkerülése mellett pedig lassíthatja az öregedési folyamatot, szebb bőrt, és hosszabb életet biztosít. A mozgás biztosítja a mentális frissességet, a jobb anyagcserét, és a boldogság hormonok felszabadulását a szervezetben. A cardio gyakorlatok pl. fizikailag, és lelkileg is fiatalon tartanak. A különböző gyakorlatokat otthon is végezhetjük, a lényeg, hogy heti háromszor valamilyen aktív mozgást folytassunk.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest