… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Mire van szükség egy kerékpár túrán?

Mire van szükség egy kerékpár túrán?

A tavaszi időszakban egyre többeknél kerül elő a bicikli. Sokan nemcsak munkába járnak vele, hanem boltba, kirándulni, esetleg sportolni. Azonban egy kerékpár túrán nem elegendő, ha nekivágunk az ismeretlennek, egy nagyobb kirándulás esetén ugyanis nem árt, ha minden szükséges felszerelést magunkkal viszünk. De vajon mi kellhet? Cikkünkből minden részletesen kiderül! 

Táskák és az abba tehető felszerelések

Amennyiben valaki nem kizárólag közlekedni használni a biciklijét, hanem erdei túrákra is, akkor bizony előfordulhat, hogy a baráti társaságnak, esetleg a családnak köszönhetően, egy nagyobb kalandban is részt vehetünk. Ilyenkor azonban felmerülhet a kérdés, hogy mit is érdemes magunkkal vinni, hogy ne kelljen kellemetlenségekkel szembesülnünk. A kötelező tartozékok mellett biztosan szükség lesz táskára, esetleg csomagtartóra egyaránt. Egy nagyobb túrahátizsák mellé azonban nem árt egy kisebb változat is, amit a kormányra, esetleg a vázra lehet szerelni. Ide kerülhetnek a fontosabb kellékek, a telefon, a pénztárca, illetve a kulcsok. Fontos tehát, hogy olyan darabot válasszunk, amely vagy önmagában vízálló, vagy tartozik hozzá egy esőálló huzat. Ezt valószínűleg magyarázni sem kell, hogy miért így legyen. A kerékpár webáruház kínálata azonban számos lehetőséget kínál arra, hogy minden szükséges kiegészítőt beszerezzünk, még a nagy túra előtt. 

Szerszámok

A legeslegfontosabb, még egy kisebb bicajozás kapcsán is, hogy mindig legyen nálunk egy pótbelső, esetleg folt, illetve ehhez elengedhetetlen gumiszerelő eszköz. Amennyiben olyan járgánnyal rendelkezünk, amelynek az elemei nem gyorszárasak, akkor bizony a villáskulcs sem maradhat otthon. Emellett elengedhetetlen kellék még az imbuszbicska is, hiszen a manapság kapható modellek szinte minden esetben imbusz végződésűek. Jó szolgálatot tehetnek továbbá a sokfunkciós darabok is, amiken az imbuszkulcs mellett csavarhúzó, láncszerelő és gumiszerelő egyaránt helyet kapott. Ha tehát mindent egyben akarunk magunkkal vinni, akkor ez a kompakt méretű modell valószínűleg jobb választás lesz, mint egyesével beszerezni minden szükséges elemet. 

Ruházat

Nem hagyhatjuk ki továbbá a viseletet sem, hiszen például a láthatósági mellény kötelező eleme egy nagyobb túrának. Ez nemcsak amiatt fontos, hogy lássanak bennünket, hanem azért is, mert így megvédhetjük magunkat az esetleges balesetektől. A jó minőségű darabok azonban sokkal praktikusabb választások lehetnek, hiszen jobban szellőznek és még jóval láthatóbbak is. Emellett, ha városon kívül tekernénk, akkor mindenképpen elkél egy bukósisak, amely szintén a biztonságunkat szolgálja. Egyéb kiegészítők pedig a kényelmes biciklis nadrág, a kesztyű, hogy elkerüljön a hólyagokat, illetve napszemüveg, aminek köszönhetően pedig még napos körülmények között is látjuk, merre kell menni. 

Összegezve

Amennyiben tehát a fenti kiegészítőket sikerült beszerezni a kerékpár webáruház kínálatából, abban az esetben jöhet is a túra. Ehhez már csak egy kis jó idő kell, illetve egy kellemes társaság, hogy a kirándulás biztosan örök emlék maradhasson. 

Meta leírás: Kíváncsi vagy, mi az, ami semmiképpen sem maradhat otthon egy kerékpáros kirándulás esetén? Tarts velünk, hiszen cikkünkből megtudhatod!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest