… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Miért kapnak el a nők gyakrabban szembetegségeket?

Miért kapnak el a nők gyakrabban szembetegségeket?

Egy friss adat szerint a szemproblémák és a vakság 70%-a nőknél fordul elő… Ez bizony elég elkeserítő adat, viszont jó hír, ha időben kezdjük a megelőzést, akkor lehet ellene tenni!!

Az első és legfontosabb, hogy derítsük fel a családunkban a lehetséges szemproblémák előfordulását! Ha édesanyánknál vagy nagymamánknál is fiatalon jöttek a szemproblémák, akkor érdemes már a 20-as éveinkben (vagy előbb) elkezdeni a megelőzést!

1. Fontos, hogy jó minőségű, 100%-os UV védelemmel rendelkező napszemüveget válasszunk! Viszont szemünknek szüksége van a napfényre, tehát az sem jó, ha folyamatosan elfedjük a szemünket.
2.  Az étkezés az egyik legmeghatározóbb dolog egészségünk megőrzése érdekében, így figyeljünk arra oda, hogy sok zöldséget fogyasszunk! Lehetőleg sötét zöldségeket: brokkolit, spenótot, sóskát.
3. Az omega 3 zsírsavak segítik szemünk egészségét, így fogyasszunk sok halat, vagy szedjünk vitaminokat, amivel pótolhatjuk a hiányt.
4.  Napközben minél kevesebbet nyúlkáljunk koszos kézzel a szemünkhöz.
5.  Figyeljünk oda azokra a sminkszerekre, amelyek nap, mint nap érintkeznek a szemünkkel. Válasszunk jó minőségű, megbízható szempillaspirálokat, lemosókat és szemkörnyékápolókat!
6. Ha sokat ülünk számítógép előtt, pár óra „meredés” elteltével mindig végezzünk egy kis szemtornát! Pár perc már hatékony is lehet!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest