… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Mi lehet a hatékony szálkásítás titka?

Mi lehet a hatékony szálkásítás titka?

A szálkásítás témája rendszerint azokat érdekli, akik már otthonosan mozognak az edzés és a tudatos táplálkozás témájában. Nem másról van szó ugyanis, mint az zsírvesztés maximalizálásáról a meglévő izomtömeg megtartása mellett. Nyilvánvaló tehát, hogy szükség van a már akár évek munkájával elért izom mennyiségre.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy amikor 20-30 kiló felesleggel elkezd az ember edzeni, akkor a kilók csak úgy szaladnak lefelé. Főleg így van ez akkor, ha az étkezési szokások is megreformálásra kerülnek. Amint azonban csak 5-6 kiló marad pluszként, már nehezebb a helyzet. Pont ezt észlelhetik azok, akik már szálkásításban gondolkodnak. Hogyan lehetséges úgy eltávolítani az utolsó plusz kilókat úgy, hogy közben az izmok megmaradjanak? 

Alapesetben az egészséges, karcsú test körülbelül 9-12% zsírt tartalmaz. Amikor szálkásításról van szó, akkor ez a mennyiség lemegy 4-7 % körülire. Ez utóbbiról már nem állíthatjuk, hogy egészséges, de még mindig jobb, mintha súlyfelesleggel élnéd az életed. Nem véletlen, hogy sokam keresnek rá a szálkásítás titkára. Az edzéssel és tudatossággal elért eredmények megmutatása esztétikailag utolérhetetlen élményt jelent. A cél itt már nem a mérleg mutatta érték alakítása, hanem sokkal inkább a tükörben látott kép formálása. 

A testnek szüksége van zsírraktáraira, és az sem mindegy, mennyi folyadékot fogyasztasz. A fitness versenyek előtt a vízmegvonás is fontos szerephez jut, éppen azért, hogy az izmok jobban kirajzolódjanak, láthatóvá váljanak. A hétköznapokban ez nem járható út, hiszen rendszerint optimálisan funkcionáló szervezetre van szükséged a munkához, az edzéshez. Enni és inni tehát kell. Ami nem mindegy, az az alapanyagok helyes megválasztása. 

Az üres kalóriának számító nassolnivalók, cukros üdítők, cukrok, csokoládék és sütemények kerülendőek. Ezek biztosan csak a zsírpárnákat és a mérleg mutatta értéket gyarapítják. Haladóként mindezzel azonban már garantáltan tisztában vagy. Az édességről viszont nem kell lemondani, eritrittel édesítve igazi ínyencségek készíthetőek, de egy mentes kókuszgolyót is minden további nélkül az asztalra varázsolhatsz, méghozzá zabkorpa és lenmagpehely felhasználásával. Az ízesített fehérje shake szintén hatékonyan enyhíti az édesség iránti vágyat. 

A sikeres szálkásítás titka tehát az edzés és az étkezés egyensúlyának megtalálásában rejlik. Sokan örülnének neki, ha ehhez a ponthoz érkeznének végre, ezért problémázás helyett inkább éld az életed, törekedj a tükörben látott kép javítására, az izmok egyre látványosabb megmutatására, és a zsír mennyiségének csökkentésére. 

Related: eGS, BfjY, cNjf, NlP, HmYStP, VPX, OhY, OXR, mmlU, dQRQgU, ChyUZA, ZVH, HWzrCS, ZXu, tkLG,

Hozzászólások

Pin It on Pinterest