… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Ízületstatikai gyógytorna gerincbántalmakra

Ízületstatikai gyógytorna gerincbántalmakra

Mai modern világunkban sokan küzdenek gerincbántalmakkal, ami többek között a helytelen testtartás miatt alakul ki. Amennyiben a gerinc görbületei megváltoznak, úgy tartáshiba jön létre. Minden életkorban más – más oka lehet a gerincgörbület kialakulásának. Serdülőkorban jellemzően a hirtelen növekedés, míg felnőttkorban általában az ülő munka miatti egyenetlen terhelés az oka a probléma létrejöttének. Ha nem helyesen ülünk a számítógép előtt, annak súlyos következményei lehetnek. Előbb-utóbb a nyak, a váll és a hát izmai sínylik meg a hanyag, a nem megfelelő testtartást. Nem csak a fájdalom jelenhet meg, hanem egyre gyakoribbá válnak az izomgörcsök és az izmokban úgynevezett csomók is megjelenhetnek.

Mi az ízületstatikai torna és kiknek ajánlott? 

A gyógytorna nem csak egy-egy korosztálynak, hanem voltaképpen mindenkinek ajánlott, akik gerinc és ízületi panaszoktól szenvednek. A gyógytorna gyakorlatai hatékonyak lehetnek sportsérülések után, műtétek előtt és azokat követően, azoknak, akik elmúltak negyven évesek. A rendszeresen végzett gyakorlatok enyhülést hozhatnak mindazoknak, akik veleszületett vagy szerzett mozgásszervi betegségben szenvednek, illetve a súlyfelesleggel küzdőknek, és akik korábban inaktív életet éltek. 

A speciális ízületstatikai torna

A speciális ízületstatikai tornát a NASA dolgozta ki, majd ezt Dr. Skokan Martin, orvos-biológus hozta el Magyarországra. Ezt a tornatípust kizárólag a Súlypont Ízületklinikán alkalmazzák. Voltaképpen ez a gyógytorna egy statikai fitnesz program, amely személyre szabott. A gyógytorna egy olyan program, amely magában foglalja a tartás javítását és a helyes testtartás megőrzését. 

Az ízületstatikai gyógytorna során nem csak az izmok nyújtása és erősítése történik, hanem az izom – és csontrendszer helyes strukturális elrendezése és szimmetriájának helyreállítása valósul meg. Az utóhatások vitathatatlanok, hiszen nem csupán a fájdalom szűnik meg a helyes testtartás miatt, hanem a megjelenés is fokozódik. Mindezek a pozitív hatások a hangulatot is pozitívan befolyásolják. Nem beszélve arról, hogy a speciális ízületstatikai tornát, programot elvégzett személyek a korábbinál jóval energikusabbnak és frissebbnek is érzik magukat. A helyes testtartás tehát nem csak a külsőnket szépíti meg, még önbizalmat is ad.  

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest