… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Így turbózzuk fel magunkat tavaszra! 5+1 frissítő tipp

Így turbózzuk fel magunkat tavaszra! 5+1 frissítő tipp

Lassan, nagyon lassan lesz vége az idei télnek. Apró reménysugár, hogy egyre hosszabbak a délutánok, később sötétedik, így érdemes már úgy tervezni a napokat, hogy kis időt eltölthessünk a friss levegőn is. A bezártság hónapjai után viszont minden szempontból szükség van némi megújulásra, egyszerűen kell, hogy felfrissítsük magunkat, a szervezetünket. Az alábbi 5 + 1 tipp például nagyszerű út ahhoz, hogy kievickéljünk a téli hangulatból és felturbózzuk magunkat a tavaszra.

igy turbozzuk magunkat tavaszra (3)

  1. Kezdjük a napot minden esetben egy finom gyümölcslével! Mivel ilyenkor legkönnyebben jó minőségű narancsot és grapefruitot tudunk beszerezni, legjobb, ha ebből készítünk egy finom koktélt. Lehet variálni sárgarépával, almával, de egy csipet reszelt gyömbér, vagy egy leheletnyi fahéj is felpezsdíti érzékeinket, energiát ad mindjárt ébredés után.
  2. A reggeli zuhany kötelező! Felpezsdíti vérkeringésünket, főként, ha megfelelő illattal is fokozzuk a hatást. Például a WeledaCitrus frissítő tusfürdő pompás választás. A bio termesztésből származó narancs és citrom illata frissességet és mediterrán könnyedséget áraszt. A különösen kíméletes tisztítás során bőrünk érezhetően selymesebbé válik, tényleg jobban indul a nap.
  3. Fogadjuk meg, hogy minden héten kipróbálunk legalább egy új zöldséges receptet! Ha eddig kevésbé voltunk a zöldségek rajongói, akkor itt az idő a pótlásra. Édesburgonya, cékla, csicsóka, szárzeller, édeskömény stb. – megannyi ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag finomság, amelyből remek levest, salátát, egytálételt lehet kóstolni. Amíg a piac igazi nyári terményei megérkeznek, fogyasszunk ezekből gazdagon, változatosan!
  4. Keressük fel a fogorvosunkat! Jön a napsütés, többet kell mosolyogni! Ha nincs is más gond, az esedékes dentálhigiéniai kezelést iktassuk be még most. A fogkövek eltávolítása és polírozása után az otthoni tisztításnál is vessük be a só erejét: a Weleda Sós Fogkrémje tökéletesen a segítségünkre lesz ebben. A sókristályok fokozzák a nyáltermelést, ezzel fokozzák a természetes öntisztítást. A kellemesen bizsergető, könnyű sós íz borsmentaolajjal párosul, a hosszantartó frissesség érdekében.
  5. Fedezzünk fel szabadban végezhető, számunkra új mozgásformákat! Eleve nem rossz, ha gyalogolunk, de próbáljuk ki a nordicwalkingot, két túrabot segítségével dinamikusan, ízületkímélő módon lehet sokkal nagyobb távolságokat megtenni. Figyelem! A tévhitekkel ellentétben a gyaloglás és maga a nordicwalking nem csak a nyugdíjasok sportja lehet, hanem mindenkié, aki például idegenkedik a futástól. Aki jobban szeretné magát két kerékre bízni, de nem biciklizne, szerezzen be egy rollert, az összecsukható változattal könnyedén lehet a városban közlekedni, míg alkalom nyílik felpattanni. Fittségünk hamar kialakul mindkét esetben!

igy turbozzuk magunkat tavaszra (5)

Hozzászólások

Pin It on Pinterest