… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Homoktövis:egy kis hétköznapi csoda

Homoktövis:egy kis hétköznapi csoda

Földünk természetes formában telis-tele van mindazzal, amivel szervezetünket karban tarthatjuk, vagy a betegségeket megelőzhetjük. Rengeteg gyógynövényről és csodás hatásairól olvashatunk, azonban egyről igen keveset hallunk

A homoktövis rendkívül magas olaj, karotin-és C-vitamin-tartalmú. Antioxidáns és sejtvédő hatása pedig kimagaslóan magas, amely azért fontos, mert ez segít a bőr öregedésének korai szakaszánál. Gyulladáscsökkentő hatása sem elhanyagolható, ami magas olajtartalmának köszönhető.  Ami pedig az orvostudományt illeti a legígéretesebb természetes gyógymódnak számít a tumorterápiában.

A népi gyógyászat ugyan régóta hasznosítja a gyümölcs húsát, magja olaját, mégis az emberek számára a narancs sokkal ismertebb C-vitamin forrás. Kevesen tudják, de tízszer több C- vitamint tartalmaz, mint a narancs.

Homoktövis méregtelenítő kúra
Mindenképpen meg kell említeni, hogy mint minden gyógynövénykúrát, így a homoktövist is 4-6 hetes periódban ajánlatos végigcsinálni, majd három-négyhetes szünetet kell tartani és kiélvezni gyógynövényünk „gyümölcsét”. A kúra semmi másból nem áll, mint naponta kétszer egy pohár vízben felhígítani a homoktövis koncentrátumot. (Dr Steinberger, Homoktövis- gyümölcskészítmény édesítés nélkül)

Fogyasztás: Lehetőleg reggel és este fogyasszuk, hiszen ebben a napszakban fokozódik a vese tisztító szerepe és így a hatás is sokkal eredményesebb lesz.

A kúra hatásai

  • fokozza az anyagcserét
  • megerősíti és védi immunrendszert
  • csökkenti a narancsbőr kialakulását
  • a hajhullást is csökkenti, illetve meg is állítja

A homoktövist Európában és Ázsiában évszázadok óta használják étkezési és gyógyászati célokra. A gyümölcs gazdag szénhidrátokban, fehérjében, szerves savakban, aminosavakban és vitaminokban. A gyümölcs íze kesernyés-savanyú, sajátos aromával, amely főként az ananász illatára emlékeztet. Egyszóval csak rajtunk múlik, hogyan alkalmazzuk azt a kis ajándékot, amit a természet nekünk adott és az is, hogy hogyan ügyelünk egészségünkre a mindennapokban.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest