… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Hogyan méregtelenítsünk szenvedés nélkül?

Hogyan méregtelenítsünk szenvedés nélkül?

Az orvosok szerint évente legalább négyszer kellene méregtelenítő kúrát tartanunk ahhoz, hogy hosszútávon megőrizzük az egészségünket. A kúra lényege, hogy 5-7 napra tehermentesítjük a szervezetünket, ezáltal a bennünk lévő méreganyagok felszabadulnak és távoznak a testünkből. A kúra egyébként segít megszabadulni néhány fölösleges kilótól is.

  • A diéta egyik legfontosabb szabálya, hogy legalább 4 liter folyadékot meg kell innunk egy nap. Lehetőleg a cukros üdítőket mellőzzük erre az időre, ezeket most helyettesítsük teával és ásványvízzel.
  • Következő lépés, hogy csökkentsük a kalória bevitelt, 1200-1400 kalóriára. Ezáltal pár kilótól is meg fogunk szabadulni. Fontos, hogy 1200 kalória alá ne csökkentsük a napi bevitelt, mert akkor a szervezetünk az izomzatból kezdi elnyerni a szükséges anyagokat nem a feleslegből. E mellett vitaminhiány is felléphet.
  • Soha ne mulasszuk el a reggelit! Ez legyen a legfontosabb étkezés, például egy görög joghurt friss gyümölccsel és müzlivel tökéletes indítása a napunknak.
  • A zsíros, egészségtelen ételeket a kúra ideje alatt kerüljük, együnk lehetőleg minél több zöldséget. Az édesség illetve a nassolás helyett pedig együnk friss téli gyümölcsöket, mint a banán, mandarin, füge vagy narancs.

Balázs Zsuzsanna

Hozzászólások

Pin It on Pinterest