… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Hogyan használj ózon generátort otthonodban?

Hogyan használj ózon generátort otthonodban?

A kórokozók, vírusok, baktériumok és más mikroorganizmusok veszélyesek. Egyesek igazán veszélyesek lehetnek szervezetünkre. Egy ózongenerátor használata jelentősen csökkentheti a kockázatot, ráadásul ma már abszolút elérhető áron meg is vásárolhatóak!

Mi az ózon generátor és hogyan működik
Az ózongenerátorok mobilegységek, amely otthon vagy az autó belsejében használható a beltéri szennyeződések és szagok eltávolítására. A gépnek van egy rekesze, amely felfogja a levegőt CO2 formájában. A levegőben lévő oxigén ezután villámcsapást szimuláló elektromos kisüléssel ózonná alakul. Ezt a módszert csendes koronakisülésnek nevezik. Az elektromos kisülés felosztja az oxigént, és egyetlen oxigénatomot hoz létre, amelyek ezt követően más oxigén (O2) atomokhoz kapcsolódnak, és ózont képeznek. Egy kevésbé hatékony módszer az ultraibolya sugárzás, amely azt utánozza, ahogy a nap UV-sugárzása az oxigén (O2) atomjait egyes atomokra osztja.

Az ózon egyfajta oxigén (O2), amelynek három atomja (O3) van. Hatékonyan fertőtleníti a szennyeződéseket, vírusokat, baktériumokat, csírákat és szagokat, mivel az ózon harmadik molekulája könnyen leválhat, majd a mikroorganizmusok kémiai szerkezetéhez kapcsolódva megváltoztathatja azokat. Így hatástalanná teszik őket. Az ózongépet általában bekapcsolják, és egy ideig működni hagyják anélkül, hogy bárki tartózkodna a szobában. A helyiséget ki kell szellőztetni miután az ózon elvégezte a dolgát.

Az ózongenerátor veszélyei

Az ózongenerátor használatát érdemes fokozott óvatossággal elkezdeni. Bár biztonságosnak tekinthetők az ipari és orvosi alkalmazásokban, ahol szigorú biztonsági előírásokat kell betartani, otthoni használatuk komoly veszélyt jelent az emberi egészségre. A vírusok és baktériumok eltávolításához szükséges ózon mennyisége meghaladja a közegészségügyi szabványokat. Például a penész elpusztításához a házban nagyon nagy teljesítményre lesz szükség az ózongéptől. Ezért óvatosan kell használni, vagy egyáltalán nem szabad lakóházakban használni. Ha az embereket ózon éri, az különféle légzőszervi betegségeket okozhat. Az ózon jellemzői, amelyek miatt könnyen reagál a szerves vegyületekkel, amelyek szagot és szennyeződést okoznak, ugyanazok, amelyekkel a szervezetben lévő szerves anyagokkal reagálva pusztítást okoz.

Ilyen körülmények között előfordulhat torok- és tüdőirritáció, köhögés, asztma, légszomj, mellkasi fájdalom, szem- és orrirritáció, valamint a légúti fertőzésekre való fokozott érzékenység. A hatás súlyosabb lehet gyermekeknél, asztmában szenvedőknél és időseknél. A háziállatokat is érintheti. Az ózon belélegzése megtámadhatja az immunrendszert, és ronthatja annak képességét a légúti fertőzések elleni küzdelemben. Míg az alacsonyabb ózonmennyiségnek kitett emberek gyorsan felépülhetnek, a hosszan tartó ózonexpozíció a légzőrendszer súlyos károsodásához vezethet.

Az embereken és a háziállatokon kívül az ózon hatással lehet a növényekre a beltéri környezetben. Az ózon mérgező szintje olyan állapotokat okozhat, mint például szabálytalan foltok a növényeken, kipirosodás, sötét pigmentált területek, vagy akár a növény teljes elhalása is. Az ózonkoncentráció hatással lehet az olyan építőanyagokra, mint a szintetikus szőnyegek, habpárnák, bútorhuzatok, műanyagok, gumi, szövetek, elektromos vezetékek bevonatai, műalkotások stb.

Az ózongenerátorok otthoni használatának biztonságos módjai
Az ózongenerátorok által jelentett veszélyekről mindent elmondva, van-e biztonságos módja az ózongépek használatának? Az ózongenerátorok használatának legbiztonságosabb módja egy üres tér. Győződjön meg arról, hogy nincs ember vagy állat a házban, és távolítsa el az összes szobanövényt az ózongép elindítása előtt.

Egyéb biztonsági óvintézkedések, amelyeket figyelembe kell venni az ózongenerátor használatakor, az értékes tárgyak letakarása vagy eltávolítása a generátor bekapcsolása előtt. Ezenkívül a gép használható és biztonságos állapotának megőrzése érdekében végezzen rendszeres karbantartást, például tisztítsa meg a gyűjtőlemezét 2-6 hónapos időközönként. Kerülje továbbá a generátor magas páratartalmú környezetben való működtetését. A nedvesség ívképződést okozhat az ózongép belsejében.

Mennyi ideig kell üzemeltetnie egy ózongenerátort
Az ózongenerátor működéséhez szükséges idő a gyártó utasításaitól függ. Általában 3-10 órán belül, a szoba méretétől függően. Ha egy egész otthont fertőtlenít, körülbelül 30 órányi tartós ózonkibocsátás kell ahhoz, hogy megszabaduljon a légszennyező anyagoktól.

Mennyi ideig tart kiszellőztetni az ózont a lakásból
Az ózon 30 perc és 4 óra között marad fenn a levegőben, mielőtt újra oxigénné alakul át. Magasabb szintű ózonkoncentráció 3-4 óráig tarthat, míg az alacsonyabb szintek 2 óra alatt eloszlanak. Alapszabály, hogy az ózongenerátor használata után 4 órát tanácsos várni, mielőtt visszatérne a helyiségbe. Ez azután van, hogy az ajtót kinyitották, hogy a gáz eltávozzon. Az emberek és a háziállatok biztonságosan visszatérhetnek a házba ezen idő után. Észrevehető, hogy az ózonszag még néhány napig megmarad még a káros szag eltávolítása után is.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest