… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Hatékony diéta és méregtelenítés

Hatékony diéta és méregtelenítés

Mi nők szinte folyamatosan sanyargatjuk magunkat a legkülönbözőbb fogyókúrás trükkökkel. A diétához rossz közérzet, és hihetetlen küzdelem társul. Létezik megoldás, mely kényelmesebbé teszi a kilók leadását! Az akupunktúra tű nélkül is hatékony,  nem csak az éhségérzetet csökkenti, de a hangulatodon is javít!

Az akupunktúrának számos ismert, és kevésbé ismert jótékony hatása van. Manapság rengetegféle kezelés létezik, így akinek tűfóbiája van, az is megtalálhatja a számára megfelelő megoldásokat. Megkérdeztük Dr. Garancz Eleonóra akupunktőrt, arról hogyan segít ez a Távol-keletről jött gyógymód mindennapi életünk folyamán.

Fájdalommentes kezelés a modern technika csodájával
Az akupunktúrás pontok többféle módon ingerelhetőek. A két legelterjedtebb mód a klasszikus tűszúrásos módszer, illetve a lézeres akupunktúra. Emellett létezik az úgy nevezett  akupresszúra, mely esetében helyileg alkalmazott nyomással, masszírozással ingerlik a megfelelő pontokat. Aki nem szívesen vállalja be a tűszúrásokat, annak a modern tudomány ma már lehetővé teszi, hogy lágy lézerrel stimulálják a pontokat. Ennek nagy előnye, hogy a beavatkozás teljesen fájdalommentes.

Tartós fogyókúra könnyítve
Az akupunktúra természetesen nem „csodaszer” a fogyókúrában, így bár sokan úgy emlegetik, mintha minden más erőfeszítést nélkülözve szabadítana meg a kilóktól, valójában  megfelelő diétás módszerekkel, és rendszeres testmozgással együttesen kell alkalmaznod. Ugyanakkor segítségével megkönnyítheted a folyamatot, ezenkívül fokozhatod a diéta hatását. Egy kúra során akár 5-10 kg-tól is meg lehet szabadulni, de természeten ennek mértéke függ a kiindulási testtömegtől, és az életkortól is.  A másik fontos előnye a kezelésnek, hogy a diéta okozta feszültséget, rossz kedélyállapotot, illetve fáradékonyságot hatékonyan oldja fel.

„Az akupunktúra a központi idegrendszeren keresztül fejti ki hatását. Csökkenti az éhségérzetet, és a fogyókúrával társuló kellemetlen közérzetet, csökkenti az ingerlékenységet. Javítja az anyagcserét, méregtelenít, hatékonyan befolyásolja a folyadék- és vízháztartás egyensúlyát.”- tudtuk meg Dr. Garancz Eleonórától.
A kezelés során fül, illetve testpontokon végzik a műveletet. Steril, egyszer használatos tűket helyeznek be, melyek 20-40 percig vannak a megfelelő pontokban. Egy ilyen kúra időtartama általában 3-4 hét, heti 2-3 kezelésre kerül ilyenkor sor. Ha pedig valaki fél a tűszúrásoktól, a fent említettek, lágylézer stimulációval is helyettesíthetőek.

Tévhitek
Téves elmélet miszerint a vérzékenységben, illetve fémallergiában szenvedőknél nem alkalmazható az akupunktúra. A vérzékenység nem zárja ki abszolút módon a kezelést, de ebben az esetben a lézeres stimulációt szoktak a pácienseknek ajánlani, az eredmény azonban ugyanúgy hatásos. Az akupunktúrás tűk többféle anyagból készülnek ma már, így acélból ezüstből, és aranyból. A megfelelőt választva a fémallergia sem jelent gondot, illetve ebben az esetben is alkalmazható a lézeres akupunktúra.

Mindezek mellett a kezeléseknek fontos szerepük van az egészség fenntartásában, többek között fejfájás, gerincproblémák, és légúti megbetegedések ellen is sikeresen alkalmazzák.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest