… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Gyógyító halpedikűr a selymes, puha lábakért

Gyógyító halpedikűr a selymes, puha lábakért

A halpedikűr az egyik legtermészetesebb módszer a selymes tapintású lábak elérésére. A kezelés során Törökországban őshonos apró doktorhalacskák csipkedik finoman a lábaidat, miközben eltávolítják az elhalt hámsejteket és finom masszázst nyújtanak.

Először 2006-ban Japánban nyílt lehetőség halpedikűr kezelésen részt venni, majd 2008-tól világszerte elterjedt a módszer, melynek pozitív hatásait a szépségipar mellett az egészségügy is hatékonyan tudta kamatoztatni. A halpedikűr során apró doktorhalak, más néven garra rufa halak csipkedik finoman lábainkat. A csodatévő élőlények Törökország ázsiai részén, a Kangal vidéki hőforrásokban, meleg vizű patakokban őshonosak, és az elhalt hámsejtek leszedegetése számukra igazi fehérjeforrás. Állítólag a módszert már Nagy Sándor is igénybe vette.

Hogyan működik?
Ezek a kis halak miközben lerágják a lábról az elhalt hámsejteket, egyúttal enzimet tartalmazó váladékot is fecskendeznek a bőrbe, így segítik a hámképződést, a bőrön lévő sérülések könnyebben gyógyulnak. Amellett, hogy szép, és puha lábakat varázsolnak, eltüntetik a narancsbőrt, kiválóan használhatók bőrradírozásra, kisimítják a ráncokat, serkentik a vérkeringést, élénkítik az idegrendszer, és egy tucat bőrbetegség kezelésére alkalmasak. A kezelések után egészséges lesz a bőr, a halacskák megszüntetik a pikkelysömör tüneteit, az ekcémát, a gombás fertőzéseket, és a mitesszereket. Manapság már nem csak lábon végzik, a test szinte bármely pontján kérhetjük a kezelést, akár arcon is. Ilyenkor a delikvensek orrcsipesszel merülnek a halak közé. A kezelés teljesen fájdalommentes, főként csak csiklandós és bizsergető érzést nyújt, a betegek beszámolói szerint a bőrbetegségek okozta kellemetlen tünetek már az első kezelés után érezhetően csökkentek, elmúlt az égő, viszkető érzés, és közérzetük is javult.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest