… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Fáradékonyság, plusz kilók, emésztési gondok gyötörnek? Lúgosíts!

Fáradékonyság, plusz kilók, emésztési gondok gyötörnek? Lúgosíts!

Nem is gondolnánk, mennyi kellemetlen tünettel jár, ha szervezetünk sav-bázis egyensúlya felbomlik. Szerencsére könnyen lehet segíteni a problémán.

Zsíros ételek, kávé, dohányzás, alkoholfogyasztás, nem megfelelő emésztés könnyen savasodáshoz vezethet. A sav azontúl, hogy kellemetlen érzés kelt a gyomrunkban, megnehezíti az emésztést, égő fájdalomhoz is vezethet. E mellett levertséget, depresszióhoz hasonló tüneteket és elhízást is okozhat. A megoldás a lúgosítás.

Manapság már sokféle lúgosításra alkalmas terméket találunk a drogériák és a Herbáriák polcain. Hogy szervezetünk egyensúlya újra helyreálljon, egy többhetes kúrára van szükségünk. A legjobb, ha a kúra ideje alatt, a folyadékmennyiséget lúgos víz formájában visszük be a szervezetünkbe és emellett még naponta kétszer lúgosító teát is iszunk reggel éhgyomorra valamint este lefekvés előtt.

A kúrát akkor is érdemes megcsinálni, ha nem tapasztaljuk a tüneteket, mert sajnos a hétköznapi rutin során bevitt tartósítószerek és egyéb káros anyagok, megterhelik emésztésünket, így nem árt, ha egy évben egyszer kétszer mi is hozzájárulunk az egészséges működéséhez.

Balázs Zsuzsanna

Hozzászólások

Pin It on Pinterest