… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Egyre népszerűbb itthon is a görkorcsolyázás

Egyre népszerűbb itthon is a görkorcsolyázás

Év elején sokan megfogadják, hogy most aztán tényleg lefogynak és mindent megtesznek az egészségük érdekében. Ha egy új és izgalmas sportra vágysz, miért ne próbálnád ki a görkorcsolyát? Mutatjuk is, hogy segít a fogyásban!

A görkorcsolya és a testi egészség

A fogyás csakis akkor indul be, ha lemozogjuk azokat a kalóriákat, amelyeket az étkezéssel elfogyasztottunk. Ha az a nem titkolt célod és vágyad, hogy minél több kalóriát égess el, akkor a görkorcsolya remek választás. Akár a beltéri, akár a kültéri korcsolyázást választod, mindenképpen kalóriát és ezzel együtt zsírt fogsz égetni. Ráadásul az egyik legjobb sport a szív – és érrendszer egészségének karbantartásához.  Már napi 30 perces edzéssel is sokat tehetsz az egészségedért, hiszen ezzel is körülbelül 250-300 kalóriát égethetsz el. 

A görkorcsolya az egyik legjobb erősítő és izomépítő edzés. A fogyás önmagában ugyanis nem elég, hiszen így sokkal feltűnőbb lesz, ha lötyög rajtuk a bőr, és hogy nem vagyunk elég izmosak. A rendszeres korcsolyázás izmokat is épít, főleg a has, a fenék, a combok és az alsó lábszár izmait. A rendszeres görkorcsolyázás egy nagyszerű erősítő edzés is. Ez segít a test megerősítésében, javítja az immunrendszer működését, csökkenti a csontritkulás és a csonttörések kialakulásának kockázatait. Minél több izmot építünk, annál inkább növekszik az állóképességünk. 

A görkorcsolya és a lélek

A fogyókúrába, a rendszeres edzésbe azért nem vágnak bele sokan, mert úgy vélik, hogy ez rányomja a bélyeget a hangulatukra. A mindennapi stressz és az elbliccelt mozgások miatti stressz összeadódik, ami pedig további egészségügyi gondokat okozhat. A görkorcsolyázás azonban csökkenti a stressz szintet és a depresszió kialakulásának kockázatait. A boldogságunkat növelhetjük, ha nem egyedül, hanem a családdal vagy a barátokkal közösen űzzük ezt a sportot. A szórakozás és a jókedv garantált lesz!

Milyen görkorcsolyát válassz? 

A görkorcsolyák választéka széles: női, gyerek, férfi, fitnesz, gyorsasági, szlalom, trekking. Dönthetsz az alap vagy a felsőkategóriás görkorcsolya mellett is. És ne feledkezz meg a megfelelő védőfelszerelés használatáról sem!

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest