… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Egészségmegőrzés szőlővel

Egészségmegőrzés szőlővel

A szőlő azonkívül, hogy remek borok alapanyaga, egészségügyi problémákban is segítséget tud nyújtani. Rengeteg fajtája van, hazánkban több, mint ezer éve termesztik ezt az ínycsiklandozó gyümölcsöt. Itthon szinte mindenhol megterem, így érdemes ezt kihasználni és sűrűn fogyasztani! A több színben pompázó fürtöknek számos jótékony hatásaik vannak.

Az egyik legfontosabb gyümölcs
Nagyon értékes gyümölcsnek tartják számon, gazdag vitamin-forrás, rengeteg C-vitamint, B6-vitamint és folsavat tartalmaz, emellett ásványi anyag forrása is jelentős, találhatunk benne kalciumot, káliumot, vasat, foszfort, magnéziumot és szelént.

Gyomorproblémák
Kínzó székrekedés enyhítésére ajánlatos a szőlő fogyasztása, hamar és természetesen szabadít meg a kellemetlenségektől. Egy igazi hashajtó ételnek tartják számon, tisztítja a beleket és a gyomrot. Emésztési zavarok, illetve nehéz ételek feldolgozásában is hatékony segítséget tud nyújtani.

Öregedésgátló
Flavonoidokat tartalmaz, amik megkötik a szabadgyököket, ezáltal lépnek fel hatékonyan az öregedéssel szemben. A- vitamin tartalmának köszönhetően bőrünk tovább marad barna, ragyogó és sima lesz. A kozmetikában is gyakran használják főleg a magját, hiszen belsőleg akadályozza meg a ráncok kialakulását. A szőlőmagból olajat állítanak elő, mely salátákhoz és főzéshez is alkalmazható. Könnyen belemasszírozható a bőrbe, hamar beszívódik és hatása gyorsan látszik, azonnal frissé varázsolja a megereszkedett arcbőrt. A korral járó szemproblémák kialakulását is csökkenti, így különös hatékonysággal száll szembe a szürke hályoggal.

Asztma
Ez a kellemetlen betegség egyre több embert kínoz évről évre, a szőlőt asztma gyógyítására is lehet alkalmazni. Asszimilációs ereje mellett növeli a tüdőben a nedvességet.

Szívbetegségek kezelés
A szőlő növeli a nitrogén-monoxid szintjét a vérben, ami megakadályozza a vérrögök kialakulását, így csökkenti a szívrohamok esélyét is. Jelentős antioxidáns tartalma meggátolja a rossz koleszterin oxidációját, ami elzárhatja az ereket.

Gyötrő migrén és fáradtság
Igazi energiabomba, magas vas tartalmának köszönhetően azonnal eltünteti a fáradtság összes jelét és feltölti a szervezetet. Az immunrendszert is erősíti, megadja neki a szükséges lökést. Kínzó migrénes fejfájást is könnyen orvosolhatunk vele.

Rákellenes tulajdonságok
A szőlőlé nemcsak meggátolja a rák kockázatát, de elnyomja a növekedést és a rákos sejtek szaporodását. Különösen hatékony az emlőrák ellen, kísérletekkel bizonyították, hogy jelentősen csökkent a tumorok nagysága.

 

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest